Нощните заведения отново отварят врати за посетители, няколко дни след

...
Нощните заведения отново отварят врати за посетители, няколко дни след
Коментари Харесай

Промяна: Нощните заведения отново отварят врати

Нощните заведения още веднъж отварят порти за гости , няколко дни откакто министъра на опазването на здравето издаде заповед, с  която се спря активността им, заради увеличението на случаите на ковид у нас. Това стана ясно от брифинг на отрасловия заместник-министър  Жени Начева  пред Министрерството на опазването на здравето.

" След среща с представатители на притежатели на заведения в страната се съгласихме на смяна в заповедта на министъра на опазването на здравето ".

На първо място е повторното отваряне на нощните заведения със претовареност не повече от един човек на квадратен метър, както и стерилизация, посочи  Жени Начева.

Второто е провеждането на групови събития и сватби, които да се реализират с всички правила –  стерилизация, физическа и обществена отдалеченост . При настъпване на смяна в индикаторите всички последващи промени да се вършат след координиране с браншовата организация, увери заместник-министъра.

" Единственият отрасъл, който е затворен, е този на нощните заведния. Това, което обсъдихме с Ананиев, е че ние не сме разплодник на болестта. 80 хиляди души от сектора изгубиха работата си. Един човек на квадратен метър или един човек на метър и половина отдалеченост. Ние сме бранша, който е проверяван всекидневно – който не съблюдава ограниченията, ще бъде глобяване. Не беше редно да поради някои заведения в няколко градове да се затваря целия отрасъл ", съобщи от своя страна ръководителя на Асоциацията на ресторантьорите Ричард Алибегов. И увери, че ще се съблюдават ограниченията.

Той направи съпоставяне, че щом стартира скупчване на хора на открито по улиците и се вършат митинги с по няколко хиляди души, нощните клубове не трябва да се трансформират в изкупителна жертва, посредством която те носят виновността за новите случаи на ковид.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР