Нощните заведения да работят до 22 ч. и да използват

...
Нощните заведения да работят до 22 ч. и да използват
Коментари Харесай

Алибегов за новите мерки: Няма да ги спазваме, ако изобщо ги въведат

Нощните заведения да работят до 22 ч. и да употребяват до 50% от потенциала си - планува новата заповед.

Заради сериозния растеж на новите случаи на COVID-19 в София от идната седмица ще бъдат въведени по-строги ограничения, разгласи през вчерашния ден основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

Една от тях планува заведенията да работят до 22 ч. и да употребяват до 50% от потенциала си.

" Колкото и да повтарят, че в трета фаза няма нищо затворено, ограничаването за заведенията да работят до 22 ч. значи, че питейни заведения и нощни заведения няма да работят. По този метод оставям чиновниците си на улицата. Ако тази заповед влезе другата седмица в действие, всички работещи в нощни заведения остават без работа ", разгласи в предаването " Тази заран " по bTV Ричард Алибегов, ръководител на Българска асоциация на заведенията.

По думите му помощ за затворените бизнеси няма да има, а обезщетенията за високите сметки за ток ще дойдат чак в средата на февруари.

" Абсурдно е 2022 година да оставим български жители без прехранване и без безусловно никаква помощ ", разяснява Алибегов.

Според проф. Ива Угринова, шеф на института по молекулярна биология към Българска академия на науките, България не се е справила добре нито с " Делта " разновидността, нито в този момент се оправя добре.

" Имаше едно извънредно разнопосочно говорене, което попречи на хората да вземат единственото рационално решение – да си слагат ваксина ", счита молекулярният биолог.

Според нея условието за зелен документ не работи е довело не до повече имунизации, а до повече фалшификации.

Директорът на 94. СУ в София пък вижда проблем във обстоятелството, че всеобщо деца вървят заболели на учебно заведение. Заради това доста от учителите боледуват сега или са преболедували ковид.

Ковачева посочи, че повече учители в нейното учебно заведение са имунизирани.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР