Нощни въздушни удари са отнели живота на четирима души и

...
Нощни въздушни удари са отнели живота на четирима души и
Коментари Харесай

Въздушни удари в либийската столица, има много убити и ранени

Нощни въздушни удари са лишили живота на четирима души и са ранили 20 в Триполи, оповестиха през днешния ден представители на Правителството на националното единодушие (ПНС) и хвърлиха виновността върху силите на маршал Халифа Хафтар, които водят атака против либийската столица, съобщи Франс прес.
 
Сраженията не престават повече от три седмици в южната част на Триполи сред силите, правилни на ПНС, прието от интернационалната общественост, и тези на маршал Хафтар - мощният човек в източната част на Либия, почнал на 4 април атака за преодоляване на столицата.
 
Говорителят на министерството на опазването на здравето на ПНС разгласи през днешния ден пред Агенция Франс Прес, че въздушните удари са предизвикали гибелта " на четирима души, а 20 са ранени и са откарани в държавната болница в Абу Слим " - южен столичен квартал.
 
През идващите часове броят на жертвите може да нарасне, предизвести представителят.
 
Според боен източник на ПНС жертвите са цивилни. Ударите са осъществени късно нощес в региони на Абу Слим, само че " нито един не е засегнал военни цели ", посочи източникът.-->
 
ПНС упрекна маршал Хафтар, че употребява задгранични самолети за ударите си, без да посочи от коя страна.
 
" Този нарушител прикрива неуспехите си и тези на бойците си пред портите на Триполи като прибягва до задгранична авиация, с цел да удря по невъоръжени цивилни в града ", съобщи представител на ПНС на формалната страница на държавното управление във Facebook.
 
В Триполи е централата на ПНС, чийто министър председател е Файез ал Сарадж. След бързо напредване, войските на самопровъзгласилата се Национална либийска войска бяха отблъснати от силите, правилни на ПНС и повече от три седмици сраженията са съсредоточени в южната част на Триполи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР