Нощни спускания ще има на пистата край Вълчи дол в

...
Нощни спускания ще има на пистата край Вълчи дол в
Коментари Харесай

Нощни спускания ще има на пистата край Вълчи дол и в неделя вечер

Нощни спускания ще има на пистата край Вълчи дол в събота и неделя вечерта.

Това стана допустимо с помощта на новото осветяване и положителната снежна завивка, обезпечена благодарение на оръдия за сняг, съобщи БНР.

Температурите на северния скат на Кошу хълм, където е пистата, не престават да са към нулата даже денем, което прави снежното премеждие обезпечено.

Над 300 фенове на зимните спортове съумяха да тестват оборудването, което проработи още веднъж след 7-годишно спиране. Възрастни и деца, скиори, сноубордисти и запалянковци с шейни, гуми и даже найлони се спускаха през вчерашния ден.

За да няма произшествия, за другите “дисциплини ” бяха организирани отделни коридори.

Най-младият скиор беше едвам на 7 месеца - оборудван с мини ски и особено оборудване, което да обезпечава стабилността му благодарение на таткото. Сред най-възрастните запалянковци на пистата беше 80-годишният Аспарух Стоянов, пенсиониран преподавател по физическо образование. Над 500 деца е научил да карат ски през живота си, твърди той и споделя по какъв начин дружно с други радетели на зимните спортове във Вълчи дол основали единствената писта у нас на изток от “Узана ”. Били с възпитаници на ски лагер в региона на връх Чумерна. От дума на дума разбрали от хижаря, че наоколо има зарязан редуктор за влек. Разбрали се със притежателите и го докарали във Вълчи дол. Така на 14 февруари 1998-а година проработила единствената ски писта сред Стара планина и Карпатите. В идващите 25 години работила с спирания. За да “възкръсне ” през днешния ден за наслада на дребни и огромни! 

Засега и пистата, и влекът на Кошу хълм се употребяват гратис.  “Цената ще е алегорична. - с цел да покрием разноските ”, дава обещание кметът на община Вълчи дол Калоян Цветков. Скоро тук ще има ски дрешник, чайна, леглова база и ще се провеждат ски учебни заведения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР