Нощната лампа е функционален и декоративен елемент, който е важна

...
Нощната лампа е функционален и декоративен елемент, който е важна
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за нощните лампи и как да изберете подходящата

Нощната лампа е функционален и украсителен детайл, който е значима част от интериора на спалнята. Тя обезпечава мека и деликатна светлина, която ви дава опция да се движите в стаята и да се настроите за сън, а в това време добавя декора на спалнята и може да се трансформира в прелестен акцент към леглото.

При е значимо да имате поради, че уютът и комфортът в спалнята са преди всичко. Осветлението би трябвало да основава конюнктура, подобаваща за релакс, почивка, романтика и успокоение.

Нощната лампа може да добавя цялостното осветяване, само че би трябвало да обезпечава задоволителна мека и разсеяна светлина и независимо. Разбира се, нейният дизайн би трябвало да се вписва в цялостната конюнктура и да се съчетава с този на главните осветителни тела.

За мястото и типа на лампата е добре да се намерения още при проектирането и ремонта на стаята с цел да може да се плануват контактите и превключвалите. Те би трябвало да бъдат елементарно налични от леглото и да се вписват добре в интериора.

Видове нощни лампи (H2 tag)

Според разположението

Основен въпрос при избора на осветително тяло е къде ще бъде ситуирано то. На нощното шкафче, на стената или на помощна масичка?

Настолни лампи

Настолните нощни лампи са превъзходен интериорен акцент, лесни за апаратура и могат да бъдат преместени при потребност. Те заемат малко място от повърхността и са чудесна част от декора. Предлагат се и модели с преносими глави, което разрешава контролиране посоката на светлината. Така може да употребявате настолната нощна лампа за четене преди сън.

Стенни лампи

Стенните нощни лампи са ефектни и красиви, не заемат място, комфортни са за включване и изключване. Няма риск да бъдат съборени и опцията за щета е по-малка.

Недостатък на нощната лампа за стена е по-сложната апаратура, изключително в случай че в началото не е планувано на стената да има осветително тяло, както и неналичието на опция за пренасяне или лесна замяна.

За включване в контакт или на акумулатори

Електрическите лампи обезпечават разнообразие от цветове и по-висока устойчивост, само че изискват зареждане на мястото на слагане, което в случай че не е планувано още при ремонта, може да се окаже комплицирана задача или да се наложи да употребявате удължители, които не постоянно има къде и по какъв начин да скриете. Осветителните тела на акумулатори, от своя страна могат да бъдат сложени на процедура на всички места, което ги прави доста комфортни.

Според материала и визията

Модерни LED лампи

LED осветлението е доста желано през последните години, а това се дължи на безспорните му преимущества - по-висока успеваемост, по-нисък разход на сила, по-голяма устойчивост, опция за разнообразни цветове и мощ на светлината. LED лампите могат да бъдат захранвани както с електричество по този начин и с акумулатори. Предлагат се в огромно многообразие от дизайни - в типичен, съвременен или ретро жанр.

Метални лампи

Настолни или стенни, металните лампи са красиви и стилни и са превъзходен акцент за спалня в съвременен, промишлен жанр или в жанр прованс. Те могат да бъдат съчетани с дървени, текстилни или плетени детайли от ратан.

С текстилен абажур

Ако желаете сантиментална, нежна и спокойна атмосфера в спалнята, изберете нощна лампа с абажур. Тя е съвършения акцент за изисканата спалня.

Лампи от дърво

Дървените осветителни тела са чудесно решение за спалня в типичен, промишлен или съвременен жанр.

С забележима крушка

Едно забавно решение са лампите, при които крушката е открита. Те са ексцентрични и подобаващи основно за индустриалния интериор.

С няколко крушки

Много атрактивни са осветителните тела с няколко крушки. Освен с ексцентричния си тип, те впечатляват и със своята функционалност, защото обезпечават оптимално количество светлина.

При избора на осветителни тела, не забравяйте, че светлината в спалнята следва да е мека, приглушена и успокояваща, защото това е стая за отмора и сън. Също по този начин, разглеждайте нощната лампа като интериорен акцент, допълващ визията на стаята.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР