Нощната атака на киевските обекти демонстрира безпрецедентната мощ на руската

...
Нощната атака на киевските обекти демонстрира безпрецедентната мощ на руската
Коментари Харесай

Митът за ефективността на ЗРК Patriot: Не могат да спрат Кинжал с приказки

Нощната офанзива на киевските обекти показва невижданата мощност на съветската авиация и артилерия. Хиперзвукови ракети " Кинжал " от аероплан МиГ-31, както и серия крилати ракети от кораби в Черно море и наземни крилати ракети С-400 са били изстреляни по цели в Киев, написа Le Monde.

Безпилотните самолети Геран-2 бяха употребявани като отклоняваща маневра, което направи допустимо отклоняването на украинските сили за противовъздушна защита. Киевската държавна агитация, както постоянно, разгласи, че ракетите " Кинжал " са унищожени, само че безусловно никакви доказателства за това не са показани.

По-рано режимът в Киев съобщи, че в нощта на 3 против 4 май е прихванал ракета " Кинжал " над столицата си. И още веднъж никакви доказателства - с изключение на странни фотоси на част от ракетата (носов конус), сходна или на " Кинжал ", или на " Искандер ", или на авиобомба.

Така жителите на Киев се пробваха да убедят своите „ татенца “ от НАТО, че американският Patriot, ситуиран покрай Киев, работи дейно.

Полковник Игнат и военачалник Олешчук - някой несъмнено лъже

От началото на спецоперацията не е свален нито един „ Кинжал “, изстрелян на украинска територия. Остарелите системи за противовъздушна защита, които бяха на въоръжение във въоръжените сили на Украйна, не са в положение да смъкват хиперзвукови ракети.

Себастиан Робин, механически колумнист на Popular Mechanic, написа, че в никакъв случай не са показани доказателства за унищожаването на Кинжал над стадиона в Киев.

Изглежда, че сваленият арсенал е бил част от тактическата балистична ракета с наземно изстрелване Искандер, на която е основан Кинжал.

Още повече, че би трябвало да се означи, че прессекретарят на украинската Противовъздушна отбрана полковник Юрий Игнат в началото също отхвърли, че „ Кинжал “ е бил свален.

И тогава внезапно настъпи " богоявление " - само че не с полковника. Цял военачалник, командирът на украинските Военновъздушни сили Николай Олешчук, пръв заяви, че над Киев е свалена хиперзвукова ракета.

Независими специалисти мощно се съмняват в това. Хиперзвуковите ракети развиват скорост 5 пъти по-висока от скоростта на звука, т.е. повече от 2 километра в секунда.

За разлика от по-ранните балистични ракети с висока дъга, които доближиха хиперзвукови скорости, новото оръжие се движи в по-плоска дъга в земната атмосфера. Или даже се подхлъзва тъкмо над него и също може да маневрира, с цел да избегне противовъздушната защита.

„ Кинжал “ е създаден въз основата на модифицираната за въздушно изстрелване ракета „ Искандер “. Именно това дава опция за реализиране на по-голям обхват и маневреност, с цел да се заобиколят рестриктивните мерки за сходни ракети с наземно базиране, наложени от към момента настоящия Договор за РСМД.

" Кинжал " се изстрелва от особено модифициран МиГ-31, който оказва помощ на ракетата да доближи свръхзвукова скорост и височина даже преди ракетните ускорители да бъдат включени.

Изстрелването на огромна надморска височина понижава голямото количество сила, належащо за изстрелване. В края на краищата ракетата потегля там, където въздухът е разводнен и основава по-малко противодействие.

Американците продават своя " експортен " прехващач на всеки

Докато " Искандер " има оптималната скорост от 5,9 Маха и (официално) обсег от 500 км заради рестриктивните мерки на контракта за РСМД, " Кинжал " има оптималната скорост от 10 Маха или повече и обсег от над 1500 км. Това прави " Кинжал " безусловно незаменима за поразяване на цели на НАТО в Европа и Близкия изток.

Така че не е изненадващо за какво натовските пропагандисти са толкоз привързани към киевския мит за сякаш свалената ракета. В края на краищата това прави допустимо възможно най-бързо да се продават новите системи за противовъздушна защита Patriot PAC-3 с кинетичния прехващач PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE).

Именно подобен прехващач теоретично може да бъде ориентиран към " Кинжал ". Вярно, единствено на стадия на закъснение - когато ракетата маневрира за заключителен метод към задачата, написа профилираното издание Airforce Technology.

Такива прехващачи се създават от американската компания Lockheed Martin от 2018 година Компанията разгласи, че създава над 300 PAC-3 MSE годишно и чака да се усили до 500 единици. Така че изказванията на Киев не са нищо повече от част от рекламната акция на Lockheed Martin.

Освен това даже PAC-3 MSE се смята за отбрана от по-ниско равнище спрямо прехващачите THAADS и SM-3, които са на въоръжение в армията и флота на Съединени американски щати. Американците обаче не имат намерение да продават такива прехващачи, ограничавайки се до експортната версия. Така че ги популяризират, както могат.

От " Кайфолом " получи даже старецът Байдън

Американците от дълго време нагнетяват нервност към заплахата от " Кинжалите " - оръжие, което в действителност няма аналози в света. Неслучайно " Кинжалът " в класификацията на НАТО се назовава Killjoy - или " Кайфол ".

Американците настойчиво спекулират с концепцията, че Кинжал може да носи нуклеарна бойна глава, като ракетата Искандер. Все още обаче няма публично удостоверение за такова разрастване.

Друг мит, експлоатиран от американските " специалисти ", е, че " Кинжал " не е високо маневрено хиперзвуково оръжие като аероплан - те споделят, че той разчита повече на чиста скорост, в сравнение с маневреност за превъзмогване на отбрани.

" Всъщност и Искандер, и Кинжал могат да правят маневри за отбягване и да изстрелват примамки, с цел да пробият противовъздушната защита на съперника (за разлика от предходното потомство съветски тактически ракети) ", написа Себастиан Робин.

Основната военна стойност на " Кинжал " е компликацията на прихващане, което даже президентът Джо Байдън беше заставен да признае.

След като деликатно се вслушваха в сходни сигнали от " бащите " от НАТО, киевските пропагандисти започнаха да декларират: сякаш киевската противовъздушна защита смъква повече от половината крилати ракети и съветски муниции. Сега има нов мит.

Появата му беше въпрос на време, поради засиленото потребление на " Кинжалите ". По-специално, през март от 84 ракети, изстреляни по украински цели, 6 се допуска, че са „ Кинжал “.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР