Нощен транспорт в София ще върви от 7 април до

...
Нощен транспорт в София ще върви от 7 април до
Коментари Харесай

14 автобуса ще кръстосват столицата нощем

Нощен превоз в София ще върви от 7 април до края на годината. Ще се движи от среднощ до 4.00 ч. сутринта и ще кръстосва диаметрално столицата с 4 линии - Люлин - Младост, Обеля - Студентски град, Овча купел - Левски и Дружба - Гоце Делчев.

Четирите линии ще се засичат пред Националната изложба, където пасажерите ще могат да се прекачат. Цената на билета ще е 2 лв. и ще важи за цялата нощ, само че абонаментните карти за превоз не важат за нощните рейсове. Маршрутите ще обслужват 14 рейса - всички с видеонаблюдение.

Столична община желае да притегли в нощните рейсове младежите и тези с ексцентрично работно време. Маршрутите свързват противоположни крайща на столицата, с цел да могат да минат през най-вече точки. Ще има опция за прехвърляне и промяна на посоката. Това изясни зам.-кметът по превоза Евгени Крусев.

" Всички съществени линии ще стигат едновременно в центъра. Хората ще могат да ги употребяват безкрайно, тъй че да имат и свободно време умерено да се прикачат сред съответните линии ", разясни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР