Нощен бар в центъра на София беше затворен, защото в

...
Нощен бар в центъра на София беше затворен, защото в
Коментари Харесай

Затвориха пиано бар в София заради схема за проституция

Нощен бар в центъра на София беше затворен , тъй като в него са се предложили полови услуги , съобщи Българска национална телевизия. Девет души са упрекнати за склоняване към проституция и набиране на девойки за полова употреба .

По време на COVID-пандемията се следи развиване на така наречен секс туризъм на платежоспособни клиенти от Западна Европа към Румъния, България и Гърция.

Доказателствата демонстрират, че групата е работела от 2018 година. У нас е предложила така наречен висок клас девойки и услуги, най-вече по хотели. Има данни, че наред с това част от участниците в групата са набирали и изнасяли девойки в страни като Германия, Австрия, Белгия и Холандия. Там проституцията е законна, а пазарът на платената обич доста огромен.

Разследващите попадат в следите на по този начин наречения " набирач " на девойки, когато се пробва да убеди две млади дами, че могат да изкарват положителни пари в нощно заведение. Така откриват, че под прикритието на нощния пиано бар се крие същински обществен дом с повече от 10 девойки.

" Тази група, която задържахме, фактически е малко по-специфична. Но не бих я откроила с нещо кой знае какво на фона на останалите, които сме разследвали. Просто има един по-добър асортимент на " труженички " по този начин да ги нарека, на дами и за по-скъпи услуги. " - разяснява Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура.

Момичетата са предложили услуги както в заведението, по този начин и на повикване в по-луксозните хотели на София. В заведението са открити трудови контракти, съгласно които всички служителки са били назначени като хостеси и сервитьорки. Според проверяващите, те са привлечени в най-древната специалност посредством модерния през последните години способ " Lover Boy ".

Самото набиране протича като започване на връзка. Момичето в началото вижда мъж - в множеството случаи, добре изглеждащ, който демонстрира заинтригуваност и угриженост. Следват екзотични екскурзии, сантиментални вечери и шопинг турове.

" Самият набирач стартира да се държи угрижено, да не купува толкоз доста дарове, както първоначално и тя стартира да го пита: " Какво се случва. Защо си кахърен? Защо си обезпокоен? ", описа действен чиновник в ГДБОП.

" На мъжете ролята е да се държат в началото месец-два-три по подобен метод с набелязаната жертва, че тя да се влюби в тях и да се сложи в услуга на самия участник в групата, а прекомерно постоянно и на уредника. " - разяснява Валентина Маджарова.

Обикновено, откакто към този момент е влюбена, тя би направила всичко за евентуалния принудител.

По този метод девойките най-често сами оферират да продават тялото си, с цел да оказват помощ на своя настойник, и поемат към алените фенери на Брюксел, витрините на Амстердам или сексклубовете на огромните немски градове.

В Германия проституцията е законово регламентирана, има огромно търсене и на скъпи услуги.

Според проверяващите, девойките получават обещаните пари единствено в първите месеци. След това стартират удръжките и от заработени 1000 евро за тях остават едвам 200. Това е и най-честата причина жертвите да дават показания против трафикатните в правосъдна зала.

През последните две години са разследвани общо 47 групи за трафик на хора за полова употреба. За 10 от групите делата към този момент са в съда. Според източници на Българска национална телевизия, 15 от жертвите са предпазени очевидци . Все повече, с изключение на с трафик, тези групи се занимават и с разпространяване на опиати, и пране на пари.
 6 години затвор за сводник от Монтана, принудил малолетна към проституция
6 години затвор за сводник от Монтана, принудил малолетна към проституция

Съдът наложи на подсъдимия и 16 000 лв. глоба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР