Нощ/Пловдив 2017, която за първи път тази година продължава в

...
Нощ/Пловдив 2017, която за първи път тази година продължава в
Коментари Харесай

Пловдив с най-дългата и силна Нощ досега СНИМКИ

Нощ/Пловдив 2017, която за първи път тази година продължава в три вечери, започва през вчерашния ден. В програмата на фестивала уредниците от „ Отворени изкуства “ включват специфична галерия, отдадена на юбилея на Фондацията и курирана от културолога Владия Михайлова под мотото ТУК НАВСЯКЪДЕ. Тя беше показана на публично разкриване в някогашния магазин Детмаг Снежанка на Главната улица, който беше затворен затворен повече от 15 години. Проектите, самодейностите, идеите и метода на работа на „ Отворени изкуства” бяха показани на гостите под формата на съоръжения, художествени творби, видеоматериали, документи, изявленията с другари, сътрудници и екипа.

„ Очакват ни незабравими Нощи с над 120 събития на 75 местоположения в целия град. Ще бъде най-дългата и най-силна Нощ до момента. Щастливи сме, че успяхме да организираме юбилейната си галерия тук, в Детмаг. Маркираме това пространство като ново място за просвета. “

В ранните часове на 15 септември от Фонтана с пеликаните бликна диетична кола – част от плана на световноизвестния художник Майк Буше „ Private Idano”. Скулптурата„ Любовно гмуркане (диетичен пеликан с пяна) “ показва интереса на актьора към могъществото на всеобщата промишленост за произвеждане на облици, използването на поведенчески модели и обществения надзор. Той ще осъществя и първата си независима галерия със специфична селекция от нови творби, основани в интервала 2015 – 2017в изложба SARIEV Contemporary, която може да бъде забелязана до 30 септември.

„ Създадох тази творба, тъй като желаех да дам на хората това, което обичат. Можеш да усетиш аромата, да видиш отражението си в тъмната повърхнина, можеш да се насладиш на това, което всеки желае в отворена градска среда и прекарването да бъде общо. Пловдив е доста забавен, архитектурата е неповторима, а приемането на съвременото изкуство в действителност го трансформира в културен център. “, разяснява минути след реализирането на плана си Майк Буше.

Нощ/Пловдив 2017 продължава до неделя, 17 септември с над 120 безвъзмездни събития на 75 местоположения в града.

Цялата стратегия на Фестивала можете да намерите на формалния уебсайт www.night.bg, както и във Фейсбук страницата и събитието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР