Носенето на маски от днес става задължително в Хонконг на

...
Носенето на маски от днес става задължително в Хонконг на
Коментари Харесай

Носенето на маски става задължително на закрито в Хонконг

Носенето на маски от през днешния ден става наложително в Хонконг на всички закрити публични места и в публичния превоз, откакто бяха регистрирани рекордни за денонощие нови случаи на болест, съобщи ДПА.
Общо в територията случаите на болест от началото на епидемията са 1 959. Вчера управляващите оповестиха за 108 нови случая на болест за денонощие. Днес беше обявено за още 73 нови случая на болест за 24 часа. В Хонконг са регистрирани 12 свързани с вируса смъртни случая.
Властите стартират всеобщо тестване в клъстърите на болест и главно разчистване на регионите и бизнесите, които са набелязани като рискови. На всеобщи проби ще бъдат подлагани водачите на таксита, жителите на старешки домове, работещите в кетъринга и други Училищата ще останат затворени най-малкото до края на август. Това визира и тези, които чакат оповестяването в сряда на резултатите от завършването на междинното си обучение.
Въвеждат се и ограничавания за пътешестване от 22 юли за тези, които идват от високорискови региони, откакто в Хонконг през юни бяха регистрирани 234 импортирани извън случая на болест. Пътници от Бангладеш, Индия, Индонезия, Непал, Пакистан, Филипините и Южна Африка ще би трябвало да показват негативен резултат от тест за ковид, преди да могат да влязат на територията.
Пътниците ще би трябвало да показват и публично писмо от държавното управление на страните си за утвърждение на тестванията за ковид и доказателства, че имат резервации за 14-дневен престой в Хонконг. В противоположен случай ще бъдат налагани санкции от 10 000 хонконгски $ (1 290 щатски долара).
Авиокомпаниите ще би трябвало да подсигуряват, че пасажерите извършват тези условия, другояче ще бъдат глобявани с 50 000 хонконгски $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР