Носенето на маски е най-малкото, което можем да направим, за

...
Носенето на маски е най-малкото, което можем да направим, за
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Значителен е рискът всеки от нас да се зарази

Носенето на маски е най-малкото, което можем да създадем, с цел да ограничим разпространяването на. Това сподели вирусологът Ива Христова пред Българска национална телевизия. Според нея може да се чака още по-голямо нарастване на вирусоносителите.
Значителен е рискът всеки от нас да се болести. Затова би трябвало да пазим себе си и другите, уверена е проф. Христова. Тя изясни настоящия скок в повишаването на случаите със захлаждането на времето, защото през лятото на високи температури вирусът не е по този начин издръжлив. Без да се ангажира с точни прогнози, тя счита, че в този момент е моментът разпространяването да се ограничи по този начин, че да остане в зоната на платото.
 Столични медици със особено обръщение за съблюдаване на ограниченията (СНИМКИ) Столични медици със особено обръщение за съблюдаване на ограниченията (СНИМКИ)
В 20 часа лекари и медицински сестри излязоха пред незабавните отделения на огромните столични лечебни заведения с апел прецизно да бъдат спазвани...
Проф. Христова към този момент не вижда задоволително съображение за наново цялостно затваряне на хората по домовете им. Дори и по този начин, по нейно мнение, ще бъде мъчно да се спре разпространяването на респираторния вирус. Що се отнася до ситуацията на лекарите сега, тя беше безапелационна, че здравната ни система изпитва дефицит на инфекционисти, а тези, които са на първата линия, към този момент са на лимита на силите си.
През осемте месеца от началото на епидемията е направено доста в научните проучвания както за изследване на самия вирус, по този начин и за използваните лекувания на пациентите. Ваксината ще бъде единственото несъмнено решението на казуса, само че тя не би могла да бъде подготвена преди пролетта на 2021 година, уверена е проф. Христова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР