Носенето на маски да бъде задължително за всички ученици от

...
Носенето на маски да бъде задължително за всички ученици от
Коментари Харесай

Учителски организации: Маските да са задължително за всички ученици от първи до 12-и клас

Носенето на маски да бъде наложително за всички възпитаници от първи до 12-и клас, в това число от първи-четвърти клас. За тази мярка упорстват в отворено писмо до служебния министър председател и до служебните министри на образованието и на опазването на здравето от неофициалните обединявания " Учители за безвредно обучение " и " Обединени учители за безвредно обучение ".

В писмото си учителите " показват своето изрично противоречие против изказаното предложение маските за учениците от първи до четвърти клас да бъдат носени единствено в междучасията ".

По-рано през днешния ден, цитирайки служебния министър на образованието и науката проф. Николай Денков, пресцентърът на МОН заяви, че в сряда ще е подготвен окончателният вид на противоепидемичните ограничения, които се постанова да се съблюдават в учебните заведения.

В противоепидемичните ограничения ще има дребни промени, свързани най-много с носенето на маски. Предвидено е известно облекчение за децата от първи до четвърти клас. " Те ще би трябвало да носят маски, само че по време на междучасията, когато се срещат с деца от други паралелки ", е споделил просветителният министър.

Проф. Николай Денков е отбелязал, че присъственото образование не може да бъде сменено с електронното. " В едни естествени условия електронното обучение може да добавя присъственото, само че не може да бъде опция. Ние обаче не сме в естествени условия и трябваше да потърсим оптимални благоприятни условия за присъствено образование ", е обяснил министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР