Носенето на маска в Гърция е задължително и в автомобилите,

...
Носенето на маска в Гърция е задължително и в автомобилите,
Коментари Харесай

Гърция изисква и маска в автомобила, глобата е 150 евро |

Носенето на маска в Гърция е наложително и в колите, напомня Министерство на външните работи във връзка стягането на ограниченията против разпространяването на ковид и техния засилен през последните дни.

Задължително е носенето на защитни маски в регионите в страната от равнище на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено), измежду които са областите Атина и Солун.

При неспазване на разпоредбите на всеки извършител е налагана санкция от 150 евро.

По информация на посолството ни в Атина за регионите в Гърция от равнище на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено) ограниченията включват наложително носене на маска в такситата - от водача и пасажерите, както и при пътешестване в лек автомобил, в случай че водачът не е самичък или с него пътуват родственици от първа степен. Задължително е и носенето на защитна маска в професионалните моторни транспортни средства, когато с изключение на водача има и различен личен състав или пасажери, разясняват от Министерство на външните работи.

При ръководство на мотоциклет както лидерът, по този начин и пасажерът следва да са с защитни шлемове (каски), поради което не се изисква слагане на маска под каската.

За регионите от равнище на риск 4 (червено) оптималният позволен брой на пътуващите в лек автомобил е трима души. В регионите от равнище на риск 3 (оранжево) оптималният позволен брой на пътуващите в лек автомобил е четирима души.

В Гърция е въведена четиристепенна карта за оценка на здравния риск от разпространяването на ковид ().

Към момента областите, които попадат в оранжевата зона, са Серес, Солун, Атина, Йоанина, Трикала, Лариса и Ливадия, а в алената зона е област Кастория, както и Козани.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected]; [email protected], [email protected];[email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР