Носене на защитни маски на открито на места със струпване

...
Носене на защитни маски на открито на места със струпване
Коментари Харесай

Локални мерки: с маски на открито във Враца, повече автобуси на Задушница в градовете |

Носене на защитни маски навън тук-там със скупчване на хора, като пазари, борси, изложби и други., разпореди РЗИ Враца, по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура, съобщи Българска телеграфна агенция. Маските са наложителни и при други мероприятия навън и закрито с наличието на повече хора.

Отменят се свижданията в общинските лечебни заведения. Засега не се стопира плановият банкет за интервенции в тях. Повишава се степента на надзор за съблюдаване на тези и останалите противоепидемични ограничения. Мерките могат да бъдат променяни и допълвани според от изменението в епидемиологичната конюнктура в община Враца. Заповедта на шефа на РЗИ влиза в действие от през днешния ден и важи до 18 март. По данни на здравната ревизия междинната заболеваемост в общината за последните 14 дни се е нараснала до 493 случая на 100 000 население.

Спират свижданията в лечебните заведения в Плевен

Регионалната здравна инспекция в Плевен спря свижданията в лечебните заведения от през днешния ден като мярка против разпространяването на ковид. Това заяви за Българска телеграфна агенция доктор Илиян Минчев - и.д. шеф на РЗИ. Той посочи, че ще се позволяват изключения единствено при случаи с доста тежко терминално заболели.

В понеделник в Плевен се привиква Областният щаб за битка с ковид, с цел да разиска спомагателни ограничения против разпространяването на болестта. Д-р Минчев разясни, че най-вероятно ще спрат плановите действия в лечебните заведения, ще се вкара наложително носене на маски на местата с доста хора - пазари, борси и други. Предвижда се да бъдат освободени от наличие децата от детските градини и от предучилищна подготовка, когато могат да бъдат отглеждани в домашни условия, разясни доктор Илиян Минчев.

Междувременно в университетската болница " Д-р Георги Странски " се усили броя на лекуваните с ковид - признати са 90 пациенти. През последните дни се усеща лек напън върху лечебното заведение вследствие на развиването на пандемията, заяви за Българска телеграфна агенция Момчил Цветков - представител на болничното заведение. Той разясни, че седмина от признатите са в интензивно поделение, като цяло се усилват тежко болните напоследък. Болницата е разкрила коронавирус браншове в осем клиники. По данни на РЗИ - Плевен заболеваемостта е надвишила равнище от 410 на 100 хиляди души. 

Спират плановите интервенции в МБАЛ - Шумен за една седмица

Плановият банкет и плановите интервенции в МБАЛ Шумен се стопират от 00.00 часа на 6 март до 24.00 часа на 12 март. Решението е взето на неприсъствено съвещание на Областния спешен щаб през днешния ден, оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация.

Изключение вършат дейностите, свързани с диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, действия по асистирана репродукция и ражданията, по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ. Забраняват се и визитите на външни лица в лечебното заведение за болнична помощ, като се изключи свижданията на пациенти в терминален етап.
Област Шумен продължава да е в алената зона с регистрирана 14-дневна заболеваемост над 350 на 100 хиляди души население. Областният спешен щаб припомня, че в комерсиалните обекти навън в Шуменско би трябвало да се работи и да се посещават единствено от хора с сложени защитни маски за лице, покриващи носа и устата, като тази мярка е в действие до края на март.

20% от болничните кревати във Варна в подготвеност за заболели с ковид

При нужда до 20 % от легловата база на здравните заведение във Варненска област би трябвало да са в подготвеност за заболели от COVID-19, заяви регионалният шеф Стоян Пасев пред Българска телеграфна агенция след съвещание на локалния спешен щаб. Служители на РЗИ наблюдават и трафика на летището в града. През миналата седмица са пристигнали 1163 пасажера, като 660 от тях са дали негативни PCR-тестове. Връчени 491 наставления за десетдневна карантина. 12 от пасажерите са показали заявления, че минават директно през територията на летището.

Увеличава се броят на рейсовете към гробищните паркове в няколко града. В Плевен, Кюстендил, Перник, Враца, Ямбол графикът на публичният превоз ще бъде изменен, с цел да има повече транспортни средства разполагаем на жителите на Задушница. Целта е да се избегне скупчването на повече хора в рейсовете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР