Norwegian Air Shuttle стана поредният превозвач, получил субсидии за поддържане

...
Norwegian Air Shuttle стана поредният превозвач, получил субсидии за поддържане
Коментари Харесай

Как Сараево инвестира в полети и привлече над милион туристи?

Norwegian Air Shuttle стана следващият транспортьор, получил дотации за поддържане на полетите си до Сараево след обществена покана, която беше ориентирана главно към въвеждането на нови направления. Norwegian поддържа услуги от Осло и Стокхолм до столицата на Босна и Херцеговина на сезонна лятна база. Очаква се двойката да премине към целогодишни интервенции след финансовата помощ, макар че това към момента не е доказано. Единственият различен транспортьор, кандидатствал за последния търг за дотация, беше Air Arabia, само че заявката му беше подадено след избрания краен период и вследствие на това не беше взето под внимание.
Прочетете още
Развитието усилва общия брой направления, субсидирани от Сараево, до петнадесет, заяви .  Политиката, стартирана предходната година от локалния орган по туризма, притегли Ryanair, който ще стартира полети от Бергамо, Шарлероа, Гьотеборг, Лондон Станстед, Меминген и Солун, макар че последният не е част от програмата за субсидиране, Aegean Airlines с услуги от Атина и Скопие, SunExpress от Анталия и Измир, както и Wizz Air с планувана нова услуга от Рим (все още не е планирана). Останалите направления, които в този момент ще получават дотации, към този момент се обслужват, в това число Абу Даби от Wizz Air Абу Даби, Варшава от LOT Polish Airlines и гореспоменатите Осло и Стокхолм.

Летище Сараево е готово за мощен напредък това лято въз основа на съществуващия плануван потенциал. Към този миг има 1 628 399 места на пазара за полети в Сараево това лято, което съставлява нарастване от 29,7% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и 14% повече от предходния връх от лятото на 2022 година Turkish Airlines ще да бъде най-големият транспортьор в Сараево въз основа на наличния потенциал, следван от Pegasus Airlines, Austrian Airlines, Wizz Air Abu Dhabi и Flydubai. Ryanair, която стартира интервенции до столицата на Босна и Херцеговина в края на идващия месец, ще стане шестата по величина самолетна компания в Сараево. Превозвачите, които към този момент поддържат интервенции до Сараево и ще усилят честотите си това лято спрямо предишното, включват Jazeera Airways, Flynas, Flyadeal, Qatar Airways и Kuwait Airways.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР