Норвежкият спорт имаше много поводи за радост през 2018 година

...
Норвежкият спорт имаше много поводи за радост през 2018 година
Коментари Харесай

Якоб Ингебритцен и Вархолм с престижни награди в Норвегия

Норвежкият спорт имаше доста мотиви за наслада през 2018 година - освен поради мощното присъединяване на Зимните олимпийски игри в Пьончанг, а и поради забележителното показване на спортистите през лятото. Европейският първенец в атлетиката на 1500 и 5000 метра от Берлин 2018 Якоб Ингебритцен беше награден на Норвежката спортна церемония в Ставангер с наградата “Пробив на годината”.

Най-малкият от тримата братя Ингебритцен завоюва двата златни медала на контитенталния атлетически конгрес в немската столица едвам 17-годишен. Той стана и най-младият в историята, който получава това самопризнание в Норвегия.

View this post on Instagram
A post shared by Jakob Ingebrigtsen (@jakobing) on Jan 5, 2019 at 9:04pm PST
“Искам да благодаря на братята си за подготвителните лагери. Надявам се, че не съжаляват за това днес”, пошегува се незабавно откакто получи премията си най-младият член от фамилия Ингебритцен.

Баща му Герт беше определен за “Треньор на годината”, а европейският отличник на 400 метра с трудности Карстен Вархолм получи наградата “Пример за подражание”.

View this post on Instagram
A post shared by Karsten Warholm (@kwarholm) on Jan 5, 2019 at 2:24pm PST
“Не знам от кое място да стартира, в действителност чаках да си отида у дома с празни ръце. Много съм сюрпризиран, че получавам подобен приз”, сподели Вархолм.

За №1 в спорта на Норвегия през 2018 година бяха отличени олимпийските първенци от Пьончанг Аксел Лунд Свиндал и Марит Бьорген.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР