Норвежкият шампион Будьо/Глимт направи важна крачка към 1/8-финалите на турнира

...
Норвежкият шампион Будьо/Глимт направи важна крачка към 1/8-финалите на турнира
Коментари Харесай

Палач на ЦСКА взе голяма победа в Шотландия

Норвежкият първенец Будьо/Глимт направи значима крачка към 1/8-финалите на шампионата Лига на конференциите, откакто победи с 3:1 Селтик в Глазгоу. През зимната пауза норвежците продадоха няколко съществени футболисти, а през днешния ден изиграха първия си формален мач за годината, само че все пак надделяха шотландския гранд.

Селтик стартира със самочувствие, само че гостите поведоха при първата си рискова офанзива. Извеждащият пас на Хюго Ветлесен стигна до Еспейорд и привлеченият от Тромсьо нападател технично преодоля Джо Харт. Норвежците имаха доста скорост в офанзива и това не позволяваше на крайните бранители на Селтик да се включват постоянно в предни позиции.

В 12-ата минута Маеда насочи неакуратен удар, а по-късно на два пъти Жота не можа да приключи акции на "детелините " по най-хубавия метод. Тимът на Анте Постекоглу беше прекомерно предвидим в опитите си да стигне до гол след центрирания. Шотландците извършиха 8 корнера преди почивката, само че нито един път не затрудниха Никита Хайкин.

Второто полувреме започва с мощен напън на Селтик и следващата доза центрирания, които не доведоха до нищо забавно. Само един път в този интервал Хайкин трябваше да избавя рисков удар, откакто Маеда се озова на добра позиция. В 55-ата минута Солбакен надигра Грег Тейлър по десния фланг и откри Еспейорд. Авторът на първия гол продължи топката към Амал Пелегрино и той удвои преднината на Будьо/Глимт.

"Детелините " поставиха доста старания да върнат интригата, само че Хейкин се оправи с удар на Жота, който най-вече тормозеше норвежката отбрана. В 79-ата минута Йосип Юранович откри с съвършен пас Маеда и японецът беше прецизен с глава - 1:2.

И когато се очакваше шотландците да изравнят, Бодьо/Глимт ги съкруши с трети гол. Негов създател стана Ветлесен след подаване на Солбакен и доста акуратен удар от границата на наказателното поле. До края Селтик не сътвори нищо и ще се надява на поврат в реванша, само че това ще е доста сложна задача. Справка - загубата на Рома с 1:6 при визитата на норвежкия отличник през есента.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР