Норвежкият нападател на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд може да стане

...
Норвежкият нападател на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд може да стане
Коментари Харесай

Ман Сити прави Халанд най-скъпоплатения играч в Англия

Норвежкият нападател на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд може да стане най-високоплатеният футболист в Англия, в случай че премине в Манчестър Сити, оповестява вестник „ Daily Mail “.

По информация на източника Манчестър Сити се явява основният кандидат за подписа на играча по време на летния трансферен прозорец. Решение за възможната договорка може да бъде взето до края на месеца. Халанд ще получава повече от португалския нападател на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо и белгийския халф на Манчестър Сити Кевин де Бройне, които получават към 385 хиляди паунда на седмица. Сити се кани да предложи на Халанд по 500 хиляди паунда всяка седмица.

EXCL: Manchester City are ready to make Erling Haaland the highest-paid player in England |
— MailOnline Sport (@MailSport)
В същото време „ Sun “ осведоми, че норвежкият нападател ще изиска да има освобождаваща уговорка в контракта си с „ жителите “. Изданието разкрива, че желанието на Халанд е да бъде включена сходна уговорка, защото желае да резервира опциите си отворени в бъдеще, заради упоритостите му да играе в Испания в даден миг от кариерата си.

Кандидати за трансфер на Халанд са още испанските Реал Мадрид и Барселона, както и френският Пари Сен Жермен.

21-годишният Халанд играе за Борусия от 2020 година и има контракт до 2024-а година. В сегашния сезон норвежецът е изиграл 21 мача за тима, в които е вкарал 23 гола и е направил 6 асистенции.

Haaland set to demand release clause in Man City contract to keep options open
— Sun Sport (@SunSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР