Норвежкият контраадмирал Луиз Дедичен стана първата жена, приета в състава

...
Норвежкият контраадмирал Луиз Дедичен стана първата жена, приета в състава
Коментари Харесай

За първи път жена влезе в състава на най-висшия военен орган на НАТО

Норвежкият контраадмирал Луиз Дедичен стана първата жена, призната в състава на Военния комитет на НАТО. Това заяви представителят на Северноатлантическия съюз Оана Лунгеску в Twitter, представена от съветски медии.

Лунеску поздрави 55-годишната Дедичен за назначението. "Поздравления за контраадмирал Луиз Дедичен от Норвегия - първата жена във Военния комитет на НАТО ", написа Лунгеску в обществената мрежа.

Отбелязва се, че дамата е получила купата на контраадмирал през 2008 година

Военният комитет е най-висшият боен орган на НАТО. Състои се от началниците на щабовете по защитата на всичките 26 страни-членки. Те се срещат три пъти годишно. Всекидневните задания се извършват от непрекъснатите военни представители на страните-членки, главно тризвездни генерали, в Щаба на НАТО в Брюксел. Те организират срещи, с цел да дискутират, проучват и работят по значими военни въпроси в полза на Алианса, като в това време пазят националните си позиции. Комитетът синтезира голямото количество профилирани познания и опит, които подкрепят военните политики, тактики и проекти на страните от Алианса, и е съществена част от процеса на взимане на решения в НАТО.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР