Норвежки спасителни екипи издирваха следобед руски хеликоптер Ми-8 с осем

...
Норвежки спасителни екипи издирваха следобед руски хеликоптер Ми-8 с осем
Коментари Харесай

Норвежки спасителни екипи издирват паднал в морето руски хеликоптер с осем души на борда

Норвежки избавителни екипи издирваха следобяд съветски хеликоптер " Ми-8 " с осем съветски жители, паднал в морето край арктическия архипелаг Шпицберген, предадоха Ройтерс и ТАСС. По думите на Торе Хонгсет , началник на координационния център за избавителни интервенции, в обследвания регион има неприятна видимост, без вятър, само че мощно неспокойствие.

По предварителни данни машината е летяла от селището Пирамиден за крайбрежното населено място Баренцбург. Хеликоптерът е паднал в океана на 2-3 км от плануванаъа последна точка на полета. Пилотите не са подавали сигнал за злополучие и мястото на евентуалната злополука не е открито.

Авиокомпанията " Конверс авиа ", която има хеликоптера, сподели, че той е приспособен за полети в северните ширини, и че екипажът му е бил умел.

Разположеният на към 700 километра от крайбрежията на континентална Европа архипелаг Шпицберген се ръководи по силата на контракт от 1920 година Суверенитетът върху островите е на Норвегия, само че на всички други страни по контракта - над 40 на брой - е позволено да имат  бизнес и да експлоатират естествените запаси. Руската каменовъглена компания " Арктик-угол " оперира една мина в Баренцбург, в която работят руснаци и украинци.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР