Норвежки съд осъди 34-годишен руснак на 90 дни затвор за

...
Норвежки съд осъди 34-годишен руснак на 90 дни затвор за
Коментари Харесай

Заради летене с дрон: Руснак е осъден на 90 дни затвор в Норвегия


Норвежки съд осъди 34-годишен руснак на 90 дни затвор за това, че е управлявал дрон в нарушаване на възбраната, обвързвана с войната в Украйна, написа Асошиейтед прес.

Мъжът, чиято идентичност не е открита, не е обвинен в шпионаж, заяви норвежкият вестник Bergens Tidende. Той е декларирал, че има туристическа организация.

Признал е, че е летял с дрон в Южна Норвегия, с цел да снима природата, като не е знаел, че това е неразрешено.

Съгласно законодателството на Норвегия е неразрешено на летателни апарати, ръководени от съветски сдружения или жители, да " кацат, изхвърчат или прелитат над норвежка територия ". Норвегия не е член на Европейски Съюз, само че отразява неговите стъпки и взе решение за възбраната по-рано тази година след нашествието в Украйна.

Осъденият мъж е прелетял с устройството над 16 разнообразни места в Норвегия през октомври, заяви норвежкият ефирен оператор NRK. Приятели в Русия му изпратили публикации за руснаци, задържани в Норвегия за ръководство на безпилотни летателни апарати.

" Въпреки това той е траял да лети с дрона, без да направи спомагателни запитвания дали има някакви специфични правила са руснаци ", написа окръжният съд в Хордаланд в присъдата си.

През последните седмици е имало случаи на наблюдаване на дронове наоколо до офшорни платформи за рандеман на петрол и газ, принадлежащи на Норвегия. Няколко съветски жители са били арестувани за това, че са летели с дронове или са снимали чувствителни обекти в Норвегия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР