Норвежки медици са установили, че тежки и леки форми на

...
Норвежки медици са установили, че тежки и леки форми на
Коментари Харесай

Коронавирусът може да предизвика проблеми с паметта

Норвежки медици са открили, че тежки и леки форми на коронавирусна зараза покачва с към пет пъти вероятността от дълготрайни проблеми с даже месеци след оздравяването. Резултатите от проучванията са оповестени в научното списание " JAMA Network Open ”, предава БГНЕС.

Наблюденията ни демонстрират, че даже осем месеца след възобновяване проблеми с паметта при някогашни носители на COVID-19 се демонстрират доста по-често, в сравнение с при здрави доброволци. Освен това, към 82% от пациентите, които се оплакват от утежняване на паметта, са имали и други проблеми със здравето, пишат учените. Инфекцията от ковид провокира съществени разстройства в работата на мозъка, в това число превъзбуда, краткотрайно утежняване на паметта и понижени умствени качества. Подобни открития карат учените да изследват продължителността на тези признаци при пациенти, преболедували COVID-19, както и дали се задълбочават след това.
 Ако желаете да подобрите паметта си, смесете тези две съставки Ако желаете да подобрите паметта си, смесете тези две съставки
Още от край време на меда и на канелата се гледа с почитание. Тези две съставки са одобрявани като подарък от бога и човек е бил същински мил...

Медици под управлението на Арн Соорас от университета в Осло са провели едно от първите дълготрайни наблюдения за изследване на метода, по който се трансформира паметта при пора, прекарали разнообразни форми на коронавирусна зараза. Наблюденията посочили, че всяка форма на заразяване със SARS-CoV-2 покачва доста вероятността от появяването на дълготрайни проблеми с паметта. В съпоставяне със здравите доброволци, някогашните носители на COVID-19 са се оплакали от сходни проблеми 4-5 пъти по-често, даже осем месеца след възобновяване си.

Учените открили, че към 82% от пациентите след това имали и други здравословни проблеми и се оплаквали от влошена дарба за централизация. Подобни проблеми не са регистрирани измежду участниците от контролната група или са се проявявали напълно рядко. Тези дълготрайни последствия от ковид би трябвало да бъдат взети под внимание при оценка на следствията от световната пандемия, както и при създаването на рехабилитационни ограничения измежду преболедувалите COVID-19.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР