Норвежката полиция за кратко задържа днес природозащитничката Грета Тунберг по

...
Норвежката полиция за кратко задържа днес природозащитничката Грета Тунберг по
Коментари Харесай

Отново арестуваха Грета Тунберг по време на протест ВИДЕО

Норвежката полиция за малко задържа през днешния ден природозащитничката Грета Тунберг по време на митинг в Осло, заяви свидетел пред Ройтерс.

През последните дни представители на коренната националност саами (лапландци) и други деятели, настояващи за унищожаване на вятърни турбини от пасищата за северни елени, блокираха достъпа до няколко държавни здания в норвежката столица.

Тунберг и други деятели, блокирали един от входовете на норвежкото министерство на финансите, бяха отстранени от полицията и отведени на друго място, до момента в който техни съидейници скандираха лозунги.

???????????????? BREAKING: Police in violently arrests World`s climate leader Greta Thunberg.
— Terror Alarm (@Terror_Alarm)
Върховният съд на Норвегия постанови през 2021 година, че двата парка с вятърни турбини, построени във Фосен, Централна Норвегия, нарушават правата на коренното население саами, закрепени в интернационалните конвенции, само че турбините бяха оставени да действат повече от 16 месеца по-късно, показва Ройтерс. 

Норвежкият министър на петрола и енергетиката анулира през днешния ден пътуването си до Англия поради митингите, съобщи Асошиейтед прес.

" Министърът на петрола и енергетиката Терие Ослан " реши да приоритизира графика си и по тази причина няма да пътува до Англия, както беше възнамерявал ", уточни в изказване канцеларията на министъра.

Ослан трябваше да взе участие в започваща през днешния ден двудневна аудиенция във Англия на норвежкия престолонаследник и брачната половинка му. Министерството заяви, че Ослан ще бъде заместен по време на визитата от външната министърка Аникен Хюитфелт.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР