Норвежката полиция е поставила системи за засичане на дронове на

...
Норвежката полиция е поставила системи за засичане на дронове на
Коментари Харесай

Норвегия постави детектори за дронове на платформите си за добив на петрол и газ

Норвежката полиция е сложила системи за засичане на дронове на офшорни платформи за рандеман на нефт и газ след произшествия напоследък, съобщи Ройтерс, базирайки се на локалното издание " Ве Ге ", заяви Българска телеграфна агенция.

Този ход е част от по-широкообхватно укрепване на сигурността, откакто предходната седмица бяха нанесени вреди на тръбопроводите " Северен поток ". През последните седмици петролни компании оповестиха за скок в броя на видяните неидентифицирани дронове и норвежкият Орган за петролна сигурност предизвести на 26 септември, че има риск от злополуки или даже умишлени офанзиви.

Норвежката полиция съобщи, че детекторите са били инсталирани, с цел да бъдат разпознати незаконните дронове, а също по този начин и с цел да послужат като средство за въздържане. Тя отхвърли да разяснява на какъв брой тъкмо от над 90-те норвежки платформи за рандеман на нефт и газ са били сложени детектори, защото не желае да " разкрие своя потенциал на евентуални съперници ".

 Бившият началник на „ Нафтогаз “: „ Северен поток “ е миниран още по време на построяването му Виж още

Норвегия е най-големият снабдител на газ в Европа и един от главните производители на нефт в света, отбелязва Ройтерс. През последната седмица скандинавската страна разположи патрули от своя боен флот, Военновъздушни сили и бойци към офшорните си петролни залежи и пристанищни терминали в отговор на течовете от " Северен поток ", които някои страни считат, че се дължат на бойкот. В петък Норвегия също по този начин разгласи, че ще получи помощ от Англия, Германия и Франция за офшорните патрули.

В събота норвежкият министър председател Юнас Гар Стьоре посети офшорна платформа, с цел да успокои опасенията измежду служащите, провокирани от видяните дронове и течовете от " Северен поток ", макар че държавното управление сподели, че няма информация за съответни закани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР