Норвежката държавна компания за добив на течни горива Equinor и

...
Норвежката държавна компания за добив на течни горива Equinor и
Коментари Харесай

Норвегия увеличава добива на газ, за да помогне на Европа

Норвежката държавна компания за рандеман на течни горива Equinor и държавното управление в Осло подписаха съглашение за увеличение на добива на газ през тази година, с цел да се удовлетвори търсенето на синьо гориво в Европейския съюз, обявиха от компанията.

Споразумението планува увеличение на добива на газ в находищата " Трол ", " Осеберг " и " Хайдрун " (в Северно море). Договореността ще разреши на компанията да добие в допълнение 1 милиарда кубични метра газ до 30 септември в " Трол " и " Осеберг ", а в " Хайдрун " с 44 милиона кубични метра до края на тази година.

За да не се понижава добивът, компанията реши да не организира планувания за това лято главен ремонт на оборудването " Осеберг ".

Очаква се спомагателните количества синьо гориво да покрият годишните потребности от газ на 1,4 милиона семейства.

" От няколко месеца европейските пазари означават растеж и неустойчивост на цената на газа. Много политици от Европа обявиха, че ред страни от Европейски Съюз са подвластни от съветските доставки на синьо гориво и че тази страна го употребява като средство за напън ", напомни Би Би Си.

" От Москва дават отговор, че извършват своите отговорности и даже доставят газ при получени поръчки спомагателни количества ", уточни още английската медия. 

" Опасения за нова рецесия с газа породи и съветската инвазия в Украйна ", добави Би Би Си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР