Норвежката държавна акционерна петролно-газова компания Statoil променя името си на

...
Норвежката държавна акционерна петролно-газова компания Statoil променя името си на
Коментари Харесай

Норвежкият петролен гигант сменя името си в духа на времето

Норвежката държавна акционерна петролно-газова компания Statoil трансформира името си на Equinor, което ще спомогне за реализирането на нейната тактика като разностранна енергийна компания. Това се показва в известие от сдружението.

Новото название Equinor е композиция от " equi ", начало на такива думи като equal (равен), equality (равноправие) и equilibrium (балансиран) и " nor ", което отразява норвежкия генезис на компанията. Идеята е посланието на това комбиниране да се употребява интензивно в позиционирането на енергийния колос в новите условия.

" Светът се трансформира, както и Statoil. Протича най-съществената акомодация на актуалните енергийни системи и не е желаеме да бъдем в авангарда на това развиване. Името Equinor отразява протичащите промени и поддържа нашата безвредна, високоефективна и ниско въглеродна тактика, която представихме предходната година ", сподели по този мотив ръководителят на Съвета на шефовете на Statoil Йон Ерик Рейнхардсен.

Прессъобщението цитира и думите на шефа на компанията Елдър Сетре:

" Това е исторически ден за нас. Името Statoil ни служи съвсем 50 години. Гледайки към идните 50 години, отчитайки трансформациите, потичащи в международната енергетика и нашето развиване като разностранна енергийна компания промяната на името идва по натурален път ".

Новото име на компанията ще бъде препоръчано за приемане от акционерите в сдружението на тяхното годишно събрания, което ще се организира на 15 май. Правителството на Норвегия, като главен акционер, поддържа предлагането на Съвета на шефовете и ще гласоподава за неговото приемане.

Норвежкият континентален шелф ще остане основа за активността на нашата компания и ние ще използваме нашата норвежка принадлежност за развиването ни и позиционирането на интернационалния пазар на нефт, природен газ и възобновима енергетика, добавя шефът на Statoil Елдър Сетре. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР