Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо продължава доминацията си от началото на

...
Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо продължава доминацията си от началото на
Коментари Харесай

Йоханес Тингнес Бьо постигна девета победа за сезона за Световната купа по биатлон

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо продължава превъзходството си от началото на сезона, откакто завоюва всеобщия старт на 15 километра за мъже от Световната купа по биатлон в немския зимен център Руполдинг, а след него приключиха още трима представители на Норвегия.

Бьо позволи три неточности в четирите стрелби и финишира пръв за 36:12.0 минути. Така той записа девета победа за сезона и общо 64-а в кариерата си за Световната купа. Той завоюва последните четири самостоятелни старта от акцията.

Втори на едвам 19.3 секунди остана неговият съотечественик Ветле Кристиансен, който пропусна две цели, а трети се подреди Стурла Холм Легрейд с две неточности в стрелбата и пасив от 35.3 секунди. Четвърти е Тарей Бьо с един пропуск в последната пукотевица и на 36.4 секунди след своя брат, който завоюва конкуренцията.

Състезанието мина без българско присъединяване.

В подреждането за Световната купа след 12 старта за сезона води Йоханес Тингес Бьо с 959 точки, пред Стурла Холм Легрейд (Норвегия) със 785 точки и Ветле Кристиансен с 503 точки. Владимир Илиев заема 44-о място с 43 точки, като той единствен от българите има актив през акцията до момента.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР