Норвежецът Йоханес Тингес Бьо постигна шеста победа за сезона, след

...
Норвежецът Йоханес Тингес Бьо постигна шеста победа за сезона, след
Коментари Харесай

Йоханес Бьо с шеста победа за сезона, Краси Анев на 22-о място

Норвежецът Йоханес Тингес Бьо реализира шеста победа за сезона, откакто завоюва всеобщия старт на 15 километра от Световната купа по биатлон в немския зимен център Руполдинг 24-годишният Бьо пропусна единствено една цел на последната четвърта пукотевица и преодоля дистанцията за 37:11.2 минути. За норвежеца това беше шести триумф за сезона и общо 19-и в кариерата.
If you're going to shoot with a Golden Gun you need to have the skills to pull it off.

Lucky Johannes Thingnes Bø is this good then isn't it?! pic.twitter.com/NLnj9LV6Ew
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) January 12, 2018

Носителят на Световната купа Мартен Фуркад (Франция) направи извънредно съревнование и приключи втори с две неточности в стрелбата и пасив от 4.5 секунди. Фуркад сгреши два пъти при третото си появяване на стрелбището, завъртя две наказателни обиколки, само че след безгрешна последна пукотевица и извънредно ски-бягане по последна обиколка стигна до второто място. За французина това е 12-и подиум в 12 самостоятелни надпревари от началото на сезона. Трети приключи Антонен Гигона (Франция) с 20 от 20 повалени цели и пасив от 8.4 секунди.
Johannes Thingnes Bø back on top of the podium https://t.co/dslJpMRjjO pic.twitter.com/SUNyAcZzNm
— Skisport365.com (@skisport365) January 14, 2018

Българинът Красимир Анев пропусна две цели и се класира на 22-о място на 1:30.6 минути след спечелилия. Мартен Фуркад остава водач в генералното класиране за Световната купа с 666 точки, следван от Йоханес Тингес Бьо с 622 точки и Яков Фак (Словения) с 430 точки. Красимир Анев е 49-и с 56 точки, Владимир Илиев е 61-и с 28 точки, а Антон Синапов - 80-и със 7 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР