Норвежецът Йоханес Клаебо спечели за първи път в кариерата си

...
Норвежецът Йоханес Клаебо спечели за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо спечели за първи път в кариерата си Световната купа

Норвежецът Йоханес Клаебо завоюва за първи път в кариерата си Световната купа по ски-бягане. Това е следващ триумф за 21-годишния Клаебо, който завоюва три трофеи на зимните олимпийски игри в Пьончан 2018 - в самостоятелния спринт в типичен жанр, в отборния спринт в свободен жанр и с щафетата на Норвегия на 4 по 10 километра. Клаебо финишира 25-и с закъснение от 1:45.8 минути в преследването на 15 километра свободен жанр от финалите в шведския зимен център Фалун, само че това му беше задоволително, с цел да приключи отпред в генералното класиране.

Норвежецът става най-младият притежател на Световната купа в историята. Той побеждава рекордното достижение на шведа Гунде Сван, който беше 22-годишен, когато завоюва първата от петте си Световни купи през 1984 година. Руснакът Александър Болшунов завоюва последното съревнование за сезона. 21-годишният Болшунов, който завоюва три сребърни и един бронзов орден на игрите в Пьончан през предишния месец, беше най-бърз по трасето и финишира за 35.03.3 минути. За него това е втори триумф в кариерата за Световната купа, откакто през вчерашния ден победи в всеобщия старт на 15 километра типичен жанр.

Болшунов приключва на пето място в генералното класиране за Световната купа с 1152 точки. Втори на 47.1 секунди в днешния финален старт финишира Алекс Харви (Канада), а трети на 47.5 секунди е Дарио Колоня (Швейцария). Клаебо завоюва Световната купа, откакто приключи на върха в генералното класиране с 1409 точки, Колоня е втори с 1290 точки, а трети се подрежда Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия) с 1261 точки. Йоханес Клаебо завоюва дребната международна купа в спринта, а Колоня завоюва дребния бистър глобус в отдалечените дисциплини с 698 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР