Норвежецът Йоханес Бьо завърши сезона в биатлона, като спечели още

...
Норвежецът Йоханес Бьо завърши сезона в биатлона, като спечели още
Коментари Харесай

Йоханес Бьо си осигури малкия кристален глобус и в масовия старт след успех в Кенмор

Норвежецът Йоханес Бьо приключи сезона в биатлона, като завоюва още една победа за край в всеобщия старт на 15 км канадския зимен център Кенмор.

Това беше осми триумф за Бьо от 21 самостоятелни старта през сезона за Световната купа, като той направи единствено една неточност при стрелбата и приключи с 19 точни изстрела от 20. Норвежецът завоюва и дребния глобус в всеобщия старт, откакто ден по-рано си беше обезпечил към този момент Световната купа. Това бе негова 11 победа за сезона и общо 85 в кариерата му.

Неговият съотечественик Йоханес Дале-Скиевдал приключи втори в неделя, като остана на 44,5 секунди зад спечелилия с две неточности при стрелбата.

Трети на 1:07.2 минута остана французинът Емилиен Жаклен, за който това бе трети подиум от последните пет надпревари. Той направи три неточности на рубежа.



В генералното класиране Йоханес Бьо към този момент завоюва Световната купа пред брат си Тарей Бьо, като трети е Йоханес Дале-Скиевдал от Норвегия. Челната петица също се добавя от норвежци - Стурла Холм Леграйд и Ветле Сяастад Кристиансен. В всеобщия старт Йоханес Бьо е водач пред Йоханес Дале-Скиевдал и Ветле Кристиансен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР