Норвежецът Стурла Холм Лагрейд спечели титлата в спринта на 10

...
Норвежецът Стурла Холм Лагрейд спечели титлата в спринта на 10
Коментари Харесай

Стурла Холм Лагрейд триумфира с титлата в мъжкия спринт на световното първенство по биатлон

Норвежецът Стурла Холм Лагрейд завоюва купата в спринта на 10 км за мъже на международното състезание по биатлон в чешкия зимен център Нове Место, а още двама негови сънародници се качиха на подиума.

Лагрейд повали всичките 10 цели и сподели ужасно тичане по трасето, финиширайки за 25:23.9 минути. За 26-годишният играч това е общо шести златен орден от шампионат на планетата, само че първи в тази дисциплинираност.

" Всичко стартира тук преди четири години за мен, а в този момент съм международен първенец. Невероятно е, не мога да го опиша. Първите трима са норвежци, ние сме необикновен тим, имаме изключителни състезатели ", сподели щастливият Стурла Холм Лагрейд след триумфа.

Носителят на Световната купа за предишния сезон Йоханес Тингнес Бьо остана втори с пасив от 3.5 секунди и с една неточност в стрелбата.

Бронзовото отличие стана владеене на Ветле Шястад Кристиансен, който също направи една неточност на рубежа и финишира на 18.6 секунди зад Лагрейд.

Най-добрият български играч Владимир Илиев не започва поради висока температура, а от останалите ни представители Благой Тодев финишира 74-и с три пропуща във втората пукотевица и закъснение от 4:32.0 минути, а Антон Синапов се подреди 76-и с две неточности и пасив от 4:42.0 минути.

Световното състезание по биатлон продължава на следващия ден с преследването на 10 км за дами и на 12.5 км за мъже без българско присъединяване.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР