Норвежецът Каспер Рууд победи Джак Сок (САЩ) с 6:4, 5:7,

...
Норвежецът Каспер Рууд победи Джак Сок (САЩ) с 6:4, 5:7,
Коментари Харесай

Рууд сломи Сок и даде аванс на отбора на Европа

Норвежецът Каспер Рууд победи Джак Сок (САЩ) с 6:4, 5:7, 10:7 в първия сингъл от отборния шампионат по тенис за мъже " Лейвър Къп " и даде задатък на отбора на Европа против селекцията на останалия свят.

Късни пробиви взеха решение първите два сета, а в шампионския тайбрек до 10 точки Рууд направи основна серия от шест следващи разигравания, с цел да поведе с 6:3 и до края не позволи да бъде застигнат, с цел да донесе първа точка в конфликта за европейците.

В програмата през днешния ден предстоят още два сингъла - Стефанос Циципас (Гърция) - Диего Шварцман (Аржентина) и Анди Мъри (Великобритания) - Алекс Де Минор (Австралия), а денят ще приключи с упования с голям интерес мач на двойки сред Роджър Федерер (Швейцария) и Рафаел Надал (Испания) срещу американците Джак Сок и Франсис Тиафо.

Това ще бъде последната среща в кариерата на легендата на международния тенис Федерер, който завършва с професионалния спорт, откакто не съумя да се възвърне изцяло от контузия на коляното. 41-годишният швейцарец е считан за един от най-великите в историята. Той завоюва общо 103 трофеи в Тура на АТП на сингъл, 20 от които от Големия шлем. Оглавявал е международната класация в 310 седмици. Олимпийски първенец на двойки със сънародника си Стан Вавринка от Пекин 2008, както и притежател на Купа " Дейвис " с Швейцария през 2014 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР