Норвежецът Харалд Йостберг Амундсен спечели веригата в ски-бягането Тур до

...
Норвежецът Харалд Йостберг Амундсен спечели веригата в ски-бягането Тур до
Коментари Харесай

Харалд Амундсен взе купата в тазгодишното издание на веригата Тур дьо Ски

Норвежецът Харалд Йостберг Амундсен завоюва веригата в ски-бягането " Тур до Ски ", откакто през днешния ден в последното съревнование приключи на 5-о място. Победител в изкачването на възвишението Алпе Чермис стана Жюл Лапиер от Франция с време 33:00.7 минути.

Амундсен водеше доста съществено преди осмия и финален стадий през днешния ден, а 10-километровият всеобщ старт в свободния жанр му донесе най-сериозния триумф в кариерата. В интерес на истината, Амундсен не излезе на разходка и от самото начало поддържаше положително движение, тъй че успеха му не беше застрашена въобще.

Той завоюва надпреварата, което мина в девет дни, с време от 1 минута, 19.2 секунди по-добро от 2-ия в крайното класиране Фридрих Мох от Германия, който скочи през днешния ден от 4-о на 2-о място в окончателната таблица. Мох е първият немец, който стъпва на окончателния подиум от 2009-а година насам. Французинът Юго Лапалю оформи чудесния ден за тима си, откакто приключи 3-и в крайното класиране.

Днес Лапиер обезпечи успеха на Франция с преднина от 2.4 секунди пред Фридрих Мох, с цел да си подсигурява и първи триумф във веригата. Лапалю, с цел да стъпи на крайния подиум, трябваше да влезе в топ 3 и през днешния ден и той го направи, откакто се подреди на 16 секунди зад спечелилия.

25-годишният ски-бегач от Аскер, покрай Трондхайм, пресече през днешния ден финалната линия като 5-и с време 33:30.9 минути, изоставайки напълно малко от австриеца Мика Фермюлен.

Норвежецът, който през днешния ден взе купата, го направи с две първи места в цялата верига и едно класиране на 3-о място. Тъй като тази година няма Зимна олимпиада или Световно състезание, то триумфът му има по-сериозна стойност.

Той води и в генералното класиране за Световната купа с 1302 точки, пред Ерик Валнес с 1011 и трети норвежец – Пал Голберг с 957. Прославеният норвежец Йоханес Хосфлот Клаебо не взе участие тази година в Тур дьо Ски поради заболяване, а в генералното класиране е на 5-о място със 734.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР