Норвежец, заподозрян в тероризъм, е бил арестуван в Стара Загора

...
Норвежец, заподозрян в тероризъм, е бил арестуван в Стара Загора
Коментари Харесай

Заподозрян в тероризъм норвежец е арестуван в Стара Загора

Норвежец, обвинен в тероризъм, е бил задържан в Стара Загора във вторник, заяви прокуратурата. За задържането му е била издадена европейска заповед за арест от Норвегия. От известието не излиза наяве от кой момент той е бил у нас. Твърди се обаче, че по безапелационен метод е открито, че той не е подготвял терористичен акт или основаване на сходна организация у нас.

По случая са работили ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. При претърсването на адреса в Стара Загора са конфискувани доказателства, относими към следствието, написа в известието.

" Установено, че преди и след идването си в България, лицето е разгласило в няколко интернет-страници и групи в обществените мрежи апели за осъществяване на терористична активност в и отвън Европа и е поддържало интензивни он-лайн контакти с други радикализирани лица ", оповестява прокуратурата.

За интервенцията потвърдиха и управляващите в Норвегия. По случая има още един задържан, който е арестуван от тамошната полиция. Според тях задържаният в България е студент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР