Норвегия въвежда нови мерки и препоръки за борба с коронавируса,

...
Норвегия въвежда нови мерки и препоръки за борба с коронавируса,
Коментари Харесай

Норвегия отново налага мерки срещу коронавируса, хората са призовани да носят маски

Норвегия вкарва нови ограничения и рекомендации за битка с ковид, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Гражданите са съветвани да носят маски, когато употребяват здравни и обществени услуги, в публичния превоз и при извършване на покупки, в случай че не е допустимо да съблюдават по-голямо разстояние, сподели през днешния ден министър-председателят Йонас Гар Стьоре.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28757
От на следващия ден хората, които живеят с човек, инфектиран с вируса, ще би трябвало да се самоизолират, до момента в който не получат негативен резултат при тестване. Това ще е наложително за всички пълнолетни жители, без значение от имунизационния им статут, а за децата ще е целесъобразно, съобщи Стьоре. Заразените с вируса би трябвало да бъдат под карантина пет дни.

Според премиера пандемията не е завършила, а е навлязла в нов стадий. По думите му е належащо хората да свикнат да живеят с вируса и да го държат под надзор. Новият вид Омикрон основава неустановеност, само че управляващите наблюдават деликатно обстановката, сподели той и прикани всички свои съграждани да се имунизират и да си слагат подсилващи дози, когато им бъдат препоръчани.

Норвегия дълго време се справяше относително добре с пандемията и отстрани множеството ограничавания в края на септември. В средата на ноември поради нарастване на заразяванията държавното управление още веднъж вкара ограничения против ковид.

Според Европейския център за надзор и предварителна защита на заболяванията седемдневната заболеваемост в страната е към 480 случая на 100 000 души.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28757  Генералният секретар на Организация на обединените нации настоя за нов световен проект за имунизация Генералният секретар на Организация на обединените нации настоя за нов световен проект за имунизация  Португалия вкарва при влизане в страната наложително условие за негативен тест за COVID-19 и за имунизираните Португалия вкарва при влизане в страната наложително условие за негативен тест за COVID-19 и за имунизираните  Чешките политици загърбиха разликите и поддържаха проект за подсилващи дози Чешките политици загърбиха разликите и поддържаха проект за подсилващи дози
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР