Норвегия удължава спирането на ваксинацията срещу коронавирус с лекарството, произведено

...
Норвегия удължава спирането на ваксинацията срещу коронавирус с лекарството, произведено
Коментари Харесай

Норвегия няма да ваксинира с AstraZeneca, ще решава отново до 15 април

Норвегия удължава прекъсването на имунизацията против ковид с лекарството, създадено от британско-шведската компания най-малко до 15 април. Това заяви телевизионната компания NRK с позоваване на Норвежкия институт по опазване на здравето, предава ТАСС.
„ Решихме да удължим паузата и да вземем ново решение до 15 април “, сподели ръководителят на института Камила Столтенберг.
 Исландия възобновява имунизацията с AstraZeneca Исландия възобновява имунизацията с AstraZeneca
Исландия ще възобнови използването на имунизацията на " АстраЗенека " след двуседмична пауза, заяви БНР. Имунизациите бяха спрени превантивно,...
По-рано група норвежки учени стигна до заключението, че лекарството на AstraZeneca провокира мощен имунен отговор в организма, по време на който формираните антитела могат да допринесат за образуването на.
През март като защитна мярка редица страни прекратиха използването на имунизацията няа AstraZeneca заради известия за формиране на тромбове заради нарушавания на съсирването на кръвта при имунизираните. На собствен ред компанията AstraZeneca разгласява документ с уверения за сигурността на своето лекарство, добавяйки, че нейните констатации се основават на изследване на здравния статус на повече от 17 милиона души, имунизирани в Европейския съюз и Англия.
Регулаторът на Европейски Съюз разгласи имунизацията на AstraZeneca за безвредна и ефикасна на 18 март. Веднага по-късно бе обявено за обновяване на имунизацията в Германия, Франция, Италия, Португалия, Испания, Словения и Нидерландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР