Норвегия триумфира в смесената щафета на 2 по 6 км

...
Норвегия триумфира в смесената щафета на 2 по 6 км
Коментари Харесай

Норвегия спечели първата титла на световното по биатлон , България завърши на 21-о място

Норвегия победи в смесената щафета на 2 по 6 км за дами и 2 по 7.5 км за мъже и по този начин завоюва първата купата от международното състезание по биатлон, което стартира през днешния ден в шведския зимен център Йостерсунд.

Марте Олсбу, Тирил Екхоф, Йоханес Тингес Бьо и Ветле Кристиансен изминаха трасето за 1:17.41.4 минути и завоюваха четвърта международната купа в историята за своята страна в тази дисциплинираност. Норвежците, които са олимпийския вицешампиони от Пьончан 2018, използваха общо седем спомагателни патрона и не позволиха наказателна обиколка.

Защитаващият купата си отбор на Германия зае второто място. Ванеса Хинц, Денизе Херман, Арнд Пайфер и Бенедикт Дол останаха на 13.1 секунди след спечелилите с 9 спомагателни патрона и без наказателна обиколка.

Двукратната олимпийска шампионка Лаура Далмайер пропусна надпреварата поради леко вирусно заболяване. Тя беше сменена в тима от Денизе Херман.

Бронзовото отличие завоюва Италия в състав Лиза Витоци, Доротея Вирер, Лукас Хофер и Доминик Виндиш. Италианците финишираха на 1:09.6 минута след Норвегия с 14 спомагателни патрона и без углавен рунд. В топ 6 приключиха още тимовете на Русия, Швеция и Чехия.

Олимпийският първенец от Пьончан 2018 Франция, с огромната звезда Мартен Фуркад в състава си, приключи на осмо място с закъснение от 2:41.2 минути, с 15 спомагателни патрона и без наказателна обиколка.

Щафетата на България остана на 21-о място от 26 тима. Даниела Кадева, Емилия Йорданова, Красимир Анев и Владимир Илиев бяха затворени след третия пост, откакто бяха с две наказателни обиколки и използваха 12 спомагателни патрона.
Кадева и Йорданова направиха по една наказателна обиколка, а България беше спряна след втората пукотевица на Красимир Анев и по този начин Владимир Илиев не започва по последния пост.

Световното състезание по биатлон продължава със спринта на 7.5 км при дамите. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР