Норвегия спечели за девети път европейската титла по хандбал за

...
Норвегия спечели за девети път европейската титла по хандбал за
Коментари Харесай

Норвегия обърна Дания за девета европейска титла по хандбал при дамите

Норвегия завоюва за девети път европейската купа по хандбал за дами.

На финала на 15-ия шампионат на Стария континент, който се организира в Черна гора, Република Северна Македония и Словения, норвежките надиграха Дания с 27:25 (12:15) и по този метод реализираха сполучлива отбрана на купата си от шампионата преди две години.

През цялото първо полувреме на финала в " Арена Стожице " в Любляна датчанките, които са трикратни шампионки на Европа, водеха в резултата, като Норвегия изравни само при 2:2. На моменти преднината на Дания доближаваше до пет гола, само че на полувремето Норвегия се отдръпна с пасив от единствено три попадения при 12:15.

Хандбалистките на Торир Хергеирсон продължиха да топят изоставането си през вторите 30 минути на мача и стигнаха до второто си равнене при 22:22 след гол на Марен Ордал. Норвежките поведоха за пръв път при 24:23 посредством Кристине Брейстьол и до края не погледнаха повече обратно.

С най-вече голове за победителките приключи Нора Мьорк, която осъществя осем пъти във вратата на Дания. Брейстьол добави още четири гола, а цели четири други състезателки в състава на Хергеирсон останаха с по три попадения.

За датчанките, които играха на първия си европейски край от 2004 година насам, когато отстъпиха със същия резултат на същия противник, шест гола осъществя Луизе Винтер Бургор, а с пет завърши Емма Фрийс.

В мача за бронзовите медали Черна гора се наложи над Франция с 27:25 (13:12, 22:22) след продължение. В постоянното време мачът завърши при 22:22, като французойките наваксаха закъснение от три гола през второто полувреме.

В добавеното време обаче Черна гора още веднъж поведе с три гола и този път за олимпийските шампионки нямаше връщане в мача.

Най-резултатни за Черна гора бяха Йованка Радичевич и Джурджина Яукович с по шест гола. За Франция Естел Нзе Минко и Люси Грение завършиха с по четири резултатни изстрела.

За " Най-полезен състезател " на шампионата бе избрана норвежката Хени Рейстад, която приключи европейското състезание с общо 46 гола. Нора Мьорк пък е голмайстор номер 1 на шампионата с 50 точни попадения.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР