Норвегия спечели мъжката щафета на 4 по 7.5 км по

...
Норвегия спечели мъжката щафета на 4 по 7.5 км по
Коментари Харесай

Йоханес Бьо след златото с щафетата: Имахме и късмет, Ветле се представи най-добре

Норвегия завоюва мъжката щафета на 4 по 7.5 км по биатлон на Игрите в Пекин, откакто на последната пукотевица Едуард Латипов (Руски олимпийски комитет) влезе в две наказателни обиколки, а Ветле Кристиансен стреля чисто.

"Имахме шанс и на финален пост Ветле, който се показа най-добре. Толкова сме признателни ", сподели разчувствуван Йоханес Тингес Бьо, откакто взе второто си злато с щафета от Игрите и трето общо.

"Никога не се предадохме, само че бяхме доста изостанали. Мислех, че просто се борим за бронза ", сподели Стурла Леграйд, който беше на първи пост за Норвегия.

Кристиансен пресече финала на 27.4 секунди пред Кентен Фийон Мейе от Франция, а Латипов остана с бронзовия орден. Мейе беше удовлетворен от среброто си, откакто завоюва общо петия си орден по биатлон на една Олимпиада, повече от всеки различен състезател в Пекин.

Температурата от минус 15 градуса по Целзий накара уредниците да стартират надпреварата два часа и половина часа по-рано от плануваното, а надпреварата стартира при следобедно слънце с плевел вятър, увеличаващ студа във въздуха.

Едуард Латипов не съумя да сдържи сълзите си след финала на мъжката щафета.

"Разбира се, имаше сълзи. Не знам по какъв начин може да се сдържат страстите. Много е разочароващо, макар че има и наслада от извоювания орден ", сподели руснакът.

Биатлонистът добави, че желае да се показа добре във финалната конкуренция на Олимпиадата - всеобщия старт. 27-годишният Латипов завоюва три бронзови медала в Пекин - в смесената щафета, в преследването и в мъжката щафета.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР