Норвегия ще върне на производителя военни хеликоптери Ен Ейч 90

...
Норвегия ще върне на производителя военни хеликоптери Ен Ейч 90
Коментари Харесай

Норвегия връща закупени хеликоптери на производителя им, били развалени


Норвегия ще върне на производителя военни хеликоптери " Ен Ейч 90 " (NH90), поръчани на основаната във Франция компания " Ен Ейч индъстрис " (NH Industries - NATO Helicopter Industries), тъй като те не са надеждни или са били доставени със забавяне, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от норвежкия министър на защитата и началника на въоръжените сили.

Правителството съобщи също, че ще изиска от компанията-производител, която е владеене на германско-френската компания " Еърбъс хеликоптърс " (Airbus Helicopters), италианската " Леонардо " (Leonardo) и нидерландската " Фокер аеростръкчърс " (Fokker Aerostructures), да му бъдат възобновени 5 милиарда норвежки крони (523 милиона долара), дружно с лихви и други разноски. Засега няма коментар на тази информация от " Ен Ейч индъстрис ".

Колкото и часове да работят нашите техници и колкото и елементи да поръчаме, вертолетите " Ен Ейч 90 " в никакъв случай няма да са способни да изпълнят условията на норвежките въоръжени сили, съобщи на конференция норвежкият министър на защитата Бьорн Арилд Грам.

Министерството означи, че договорът за доставка на 14 хеликоптера е бил подписан през 2001 година, само че Норвегия е получила единствено осем.

Имаме хеликоптер, който не работи както би трябвало, уточни военачалник Ейрик Кристофешен, шеф на норвежката защита, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР