Норвегия ще увеличи добива на природен газ през следващите месеци,

...
Норвегия ще увеличи добива на природен газ през следващите месеци,
Коментари Харесай

Норвегия обеща повече газ на Европа през лятото

Норвегия ще усили добива на природен газ през идващите месеци, поддържайки производството по-високо от естественото през лятото и доставяйки по-големи размери за Европа във време на дефицит и растящи цени. Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на норвежкия оператор " Екинор ".

Като отсрочи част от поддръжката и направи някои други корекции, Норвегия може да помогне на европейските страни да се оправят със запълването на газохранилищата , изпразнени от зимното ползване и намаляването на износа на съветски газ.

Коригираните разрешителни за произвеждане от държавното управление ще разрешат на находището Осеберг да усили износа на газ с към 1 милиард кубически метра в интервала до 30 септември, до момента в който Хейдрун може да го усили с 0,4 милиарда кубически метра за цялата 2022 година, показва " Екинор ".

Компанията добавя, че 1,4 милиарда кубически метра газ покриват потребностите от синьо гориво на към 1,4 милиона европейски семейства за една година .

" Газпром " продължава доставките на газ за Европа

За през днешния ден са доставени 109,5 милиона куб. метра синьо гоиво

Освен това, на находището Трол - най-големият източник на газ в Северно море, ще бъде позволено да усили добива, ако други залежи се изправят пред спирания, като по този метод ще се усъвършенства цялостната непоклатимост на доставките.

Норвегия е вторият по величина производител на нефт в Европа след Русия , изпомпвайки към 4 милиона барела дневно, съвсем поравно разпределени сред нефт и природен газ.

Скандинавската страна обезпечава близо 25% от търсенето на газ в Европейския съюз и Англия.

Европейският пазар на газ е напрегнат от доста месеци насам. През пролетта на предходната година цените се колебаеха към 250-300 $ за хиляда кубически метра , само че през октомври за първи път минаха над хиляда, а през . След това последва известно намаляване, само че цените останаха устойчиво високи - нещо невиждано в цялата история на европейските газови хъбове.

След като Москва публично в Източна Украйна, някогашният президент и министър председател на Русия " Добре пристигнали в новия свят, в който скоро европейците щ е плащате по 2 000 евро за пространствен метър газ! ".
 Медведев поздрави
Медведев поздрави " прозорливия " Европейски Съюз за рекордните цени на газа

Вследствие на глобите против Русия

От началото на съветската инвазия в Украйна постоянно се оповестява, че преносът на съветски газ през страната с военни дейности не е преустановяван и природният газ към Европа тече в контрактуваните количества. Беше оповестено обаче, че европейските страни, нагнетен през летния сезон в подземните газохранилища, като запасите от синьо гориво са достигнали исторически ниски равнища от под 30%.

В последните два месеца потокът на газ по газопровода " Ямал - Европа " , който минава през територията на Беларус и Полша към Германия, беше от време на време спиран, откакто държавната корпорация " Газпром " отхвърляше да резервира потенциал . Също по този начин Русия от няколко месеца се е отдръпнала от свободния пазар и извършва единствено дълготрайните си контракти . Това стана на фона на обрата в политиката на Германия, която с нахлуването на съветски войски в Украйна . Проектът беше , макар съпротивата на страни като Полша и наложените наказания от Съединени американски щати.

Ескалиращото напрежение сред Запада и Русия и войната в Украйна породи опасения по отношение на доставките на съветски газ към Европа. Това накара Европейски Съюз да преразгледа проекта си за изключителни газови доставки, да се подгови за положение с, както и . Това бе оповестено и от английският министър председател Борис Джонсън, който разгласи като цел последователно отделяне от съветската взаимозависимост от енергийни артикули.
 Европейски Съюз е квалифициран за отчасти прекъсване на доставките на газ от Русия
Европейски Съюз е квалифициран за отчасти прекъсване на доставките на газ от Русия

През януари Съюзът е внесъл рекордните 10 трлн. куб. м синьо гориво
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР