Норвегия ще прехвърли на Украйна 160 противотанкови ракети Hellfire, пускови

...
Норвегия ще прехвърли на Украйна 160 противотанкови ракети Hellfire, пускови
Коментари Харесай

Норвегия ще дари противотанкови ракети на Украйна


Норвегия ще трансферира на Украйна 160 противотанкови ракети Hellfire, пускови площадки и устройства за ориентиране. Това оповестиха от Министерството на защитата на страната, предава Укринформ. „ Това е оръжие, което Украйна изиска, и то ще се окаже потребно в битката против съветските сили. Ракетата е лесна за ръководство и може да се употребява както против наземни, по този начин и против морски цели “, сподели министърът на защитата..

Въоръжените сили на Норвегия ревизираха положението на ракетите, преди да бъдат изпратени. Освен това украинските военни са били подготвени да употребяват Hellfire, се прибавя в отчета. Норвегия също даде на Украйна съоръжение за нощно виждане, в това число очила и бинокли.

„ В момента ние и нашите съдружници прехвърляме военни системи и съоръжение от нашите лични ресурси. В бъдеще ще би трябвало да работим в тясно съдействие с отбранително-промишления комплекс, с цел да осигурим нужните доставки на военно съоръжение за Украйна. Това също ще подсигурява, че Украйна получава по-модерно и дейно съоръжение “, означи Грам. Както Укринформ заяви по-рано, на 8 септември висши чиновници на защитата на съюзническите страни организират следващото съвещание на Контактната група по защитата на Украйна, по този начин наречената Рамщайн-5.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР