Норвегия ще предостави един милиард крони (92 милиона долара) хуманитарна

...
Норвегия ще предостави един милиард крони (92 милиона долара) хуманитарна
Коментари Харесай

Норвегия обеща помощ на Украйна да преживее още една зима на война

Норвегия ще даде един милиард крони (92 милиона долара) филантропична помощ на Украйна, цитира Си Ен Ен изказване на норвежкото държавно управление.

Финансирането ще се употребява " за обезпечаване на най-уязвимите: деца, бежанци и разселени лица " с животоспасяваща помощ като жилища, храна, вода, обучение, опазване на здравето и психическа поддръжка.

" Бруталните военни дейности на Русия предизвикват големи премеждия на украинското цивилно население ", сподели норвежкият външен министър Аникен Хуитфелд, добавяйки, че украинците " се нуждаят от нашата помощ, с цел да оцелеят още една зима на война ".

Помощта ще бъде разпределена в границите на съществуващите стратегии за Украйна, основани от Организация на обединените нации и Червения кръст.

Норвегия, която е една от страните основателки на НАТО, по-рано разгласи, че ще даде изтребители F-16 на Украйна. Осло също така дари противовъздушни ракети, комплекти за разминиране и в допълнение финансиране за обезпечаване на доставките на газ и електричество на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР