Норвегия ще наложи на компанията Мета, която притежава социалните мрежи

...
Норвегия ще наложи на компанията Мета, която притежава социалните мрежи
Коментари Харесай

Норвегия налага глоба на Meta заради нарушаване на лични данни

Норвегия ще наложи на компанията " Мета ", която има обществените мрежи " Facebook " и " Инстаграм ", санкция на стойност един милион норвежки крони (98 500 американски долара) дневно, считано от 14 август, съобщи през вчерашния ден пред Ройтерс норвежкият регулатор, отговарящ за неприкосновеността на персоналните данни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Регулаторът предизвести на 17 юли, че " Мета " ще бъде санкционирана, в случай че не в профил нарушаванията, свързани с неприкосновеността на персоналните данни, открити от норвежкия орган.

Засега няма коментар от " Мета " по отношение на информацията за решението на норвежкия регулатор.

Регулаторът съобщи, че е неприемливо " Мета " да събира в Норвегия данни за потребителите, като да вземем за пример физическото им местонахождение, и да ги употребява, с цел да насочва към тях съответни реклами. Тази процедура, наричана поведенческа реклама, е бизнес модел, употребен от огромните софтуерни компании, отбелязва Ройтерс.

" Мета " е разполага със период до 4 август, с цел да потвърди пред норвежкия регулатор, че е отстранила нередностите.

Регулаторът посочи, че дневната санкция ще влезе в действие от 14 август, като срокът ѝ на деяние е до 3 ноември. Глобата обаче може да стане перманентна, в случай че норвежкият регулатор се обърне към Европейския контролен орган по отбрана на данните , който разполага с пълномощието да направи санкцията непрекъсната, в случай че се съгласи с решението на норвежкия регулатор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР