Норвегия размаза кротката Швеция с 33:23 и постигна престижна победа

...
Норвегия размаза кротката Швеция с 33:23 и постигна престижна победа
Коментари Харесай

Норвегия нанесе втора загуба на Швеция на европейското първенство по хандбал

Норвегия размаза кротката Швеция с 33:23 и реализира влиятелна победа в последния cи мач от група II на Европейското състезание по хандбал за мъже. Норвежците бяха отпаднали от конкуренцията за полуфиналите от дълго време, а защитаващите европейската си купа шведи бяха наясно, че остават 2-и в потока.

23-годишният Александър Блонз стана воин за Норвегия и огромният състезател на мача с 11 попадения, с които се трансформира и в голмайстор за страната си на шампионата. Лявото крило е считан за гений номер 1 в страната за момента. Вратарят на Норвегия Торбьорн Бергеруд също направи няколко значими спасявания и приключи с над 40 %.

И макар че шведите действително отписаха мача, проваляне с 10 гола не се преглъща елементарно и един от водещите анализатори в страната Краес Хелгрен разкритикува отбора: " Унижение! Швеция просто не е задоволително добра! Загуби като тази ви карат да губите религия в тима. Дано тимът откри сили за реакция! “.

Но Швеция и техният норвежки треньор Глен Солберг към този момент бяха на полуфиналите и по тази причина дадоха отмора на няколко играчи. Въпреки това, в първата половина на второто полувреме те вкараха едвам пет гола и точно тогава се усили преднината на норвежците, които водеха и на почивката с 15:12. Кристиян Бьорнсен и Тобиас Грьондал прибавиха по пет попадения за спечелилите, а за Швеция Лукас Сандел се отличи с 4.

Първо проваляне претърпя и Дания, за която първото място в потока също беше обезпечено. " Червеният динамит " отстъпи с 25:28 на Словения, за които успеха означаваше 3-о място с 6 точки и спор за 5-ата позиция на цялото състезание. Кристиан Хоржен вкара 6 гола за словенците, а по толкоз за Дания осъществиха Никлас Киркельоеке и Лукас Йоргенсен

В последния мач от групата сред Нидерландия и Португалия се получи тъждество 33:33, а макар първата си извоювана точка, " лалетата " остават на последната 6-а позиция. 4-ото място е за Португалия с 5 точки, а Норвегия е след тях с 4.

При това състояние в последния кръг на група I ще се търси още един полуфиналист всред Германия, Австрия и Унгария. Там Франция си подсигурява 1-ата позиция и ще срещне Швеция в борба за място на финала, а датчаните чакат да научат против кого ще играят. Полуфиналите са на 26-и януари.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР