Норвегия подобри рекорда на САЩ по брой медали за една

...
Норвегия подобри рекорда на САЩ по брой медали за една
Коментари Харесай

Норвегия подобри рекорд на САЩ по брой медали


Норвегия усъвършенства върха на Съединени американски щати по брой медали за една зимна Олимпиада. Това стана през днешния ден, откакто скандинавските скиори-алпийци стигнаха до бронза в смесената отборна конкуренция.

Така оценките на скандинавците в Пьонгчанг към този момент са 38 (13 златни, 14 сребърни и 11 бронзови). Досегашното върхово достижение на Съединени американски щати беше от Олимпиадата във Ванкувър 2010 с 37 медала (9 златни,15 сребърни и 13 бронзови).

Норвегия се нуждае от още една купа в последния ден на Игрите в Република Корея, с цел да изравни и върха на Канада от Ванкувър 2010 от 14 златни оценки. С 13 трофеи в Пьончан е и Германия.

В последния ден от Олимпиадата на следващия ден ще се раздадат още 4 комплекта медали. Норвежките състезателки са любимци на купа на 30 километра ски-бягане при дамите, до момента в който Бундестимът може да прибави златни оценки от четворките бобслей, където екипажите на Маншафта са първи и трети след първите два манша, както от мъжкия хокеен край.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР