Норвегия обяви удължаването на досега действащите ограничения за влизане в

...
Норвегия обяви удължаването на досега действащите ограничения за влизане в
Коментари Харесай

Норвегия удължава ограничителните мерки за влизане в страната до 7 април |

Норвегия разгласи удължаването на до момента настоящите ограничавания за влизане в страната до 7 април. На територията й ще бъдат допускани единствено норвежки жители и чужденци, които имат статут на непрекъснато пребиваващи в Норвегия.

Въвежда се условие за всички, които се завръщат в Норвегия след несъществени пътувания в чужбина - екскурзии и почивки, да бъдат настанявани в карантинен хотел, до момента в който не дадат негативен резултат от тест за ковид. Тестът може да бъде изработен най-рано на третия ден след идването в страната. Мярката влиза в действие от 17 март и ще бъде прилагана с идентична мощ за непрекъснато пребиваващите в Норвегия и за норвежките жители.

Предвижда се тези, които пътуват по нужда или по работа, да вземем за пример за събиране с малолетни деца, раждане на лично дете, посещаване на обречен на смърт или тежко болен родственик и присъединяване в заравяне на непосредствен член на фамилията, да бъдат освободени от новото предписание. За тази група ще не престават да важат до момента настоящите ограничавания.

Същевременно, държавното управление насочи и редица рекомендации по отношение на честването на настъпващите Великденски празници, които включват предизвестия за съблюдаване на общите ограничения и правила, отбягване на ненужните пътувания даже и в границите на Норвегия, понижаване на обществените контакти до не повече от 10 седмично. 

На жителите се предлага да се ангажират най-вече в действия навън и да заобикалят места, в които е допустимо скупчване на хора, като заведения за хранене, детски площадки, водни паркове и други. 

По време на Великденските празници, празнуващите следва да заобикалят присъединяване в богослужения и религиозни тържества отвън общината на непрекъснатото им местопребиваване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР