Норвегия обяви експулсирането на трима руски дипломати от страната. Това

...
Норвегия обяви експулсирането на трима руски дипломати от страната. Това
Коментари Харесай

Норвегия експулсира трима руски дипломати

Норвегия разгласи експулсирането на трима съветски дипломати от страната. Това беше оповестено от пресслужбата на външното министерство на кралството.
"Норвегия реши да изгони трима дипломати от съветското посолство в Осло ", съобщи норвежкият външен министър Аникен Хютфелд. Според нея и тримата са "извършвали действия, несъвместими с дипломатическия им статут ".
От началото на съветската спецоперация в Украйна на 24 февруари западните страни са оповестили общо над 300 съветски дипломати за личност нон грата. Най-много членове на съветски дипломатически задачи са изгонени от Полша (45), Германия (40), Словакия (35), Франция (35) и Италия (30). Съединените щати изгониха съветника на съветското посолство и оповестиха 12 чиновници на съветската задача към Организация на обединените нации за личност нон грата.
Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова към този момент съобщи, че Москва ще отговори по съответния метод. Тя означи, че оповестяването на съветските дипломати за личност нон грата е било употребявано от Запада за осведомителна и политическа офанзива.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР