Норвегия облекчава някои от въведените преди малко повече от месец

...
Норвегия облекчава някои от въведените преди малко повече от месец
Коментари Харесай

Норвегия отпуска колана на мерките срещу коронавируса

Норвегия облекчава някои от въведените доскоро повече от месец по-строги ограничения за битка с разпространяването на ковид, в това число възбрана да се сервира алкохол, съобщи ДПА.

От петък, най-много в спорта и културата, ще бъдат разрешени повече неща, сподели на конференция в Осло министър-председателят Юнас Гар Стьоре. Спортните занимания навън за деца и младежи ще могат още веднъж да се организират обикновено, а на закрито се предлага това да става на групи от най-много по 20 души. Отново могат да се практикуват и контактни спортове.

При възрастните има ограничаване от 20 души и се предлага на закрито да се съблюдава отдалеченост, прецизира " БулНюз ".
свързани новини3451на 30.11.2021
Отменя се и въведената преди Коледа за възбрана да се сервира алкохол: заведенията за хранене и питейните заведения още веднъж ще могат да сервират напитки, единствено че това би трябвало да става единствено на маса и до 23:00 часа

В всеобщи прояви на закрито с закрепени седящи места към този момент ще могат да вземат участие до 200 души, а без избрани седящи места - до 30 на закрито и 200 навън.

" Намираме се в нова фаза на пандемията ", сподели Стьоре. Ваксинираните са доста повече спрямо декември, съобщи той и означи, че са закупени и огромен брой бързи проби. Затова по думите му някои от въведените преди четири седмици ограничения могат да бъдат смекчени.

В разновидността Омикрон е доминиращ. Броят на новозаразените пораства и пикът на вълната следва, само че тежко болните са доста по-малко, сподели Стьоре. Въпреки всичко някои ограничавания ще би трябвало да останат в действие, с цел да може ситуацията да бъде държано под надзор.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР