Норвегия няма да възрази срещу евентуалното удължаване на мандата на

...
Норвегия няма да възрази срещу евентуалното удължаване на мандата на
Коментари Харесай

Норвегия ще подкрепи удължаване на мандата на Столтенберг като генерален секретар на НАТО

Норвегия няма да възрази против възможното удължение на мандата на Йенс Столтенберг като общоприет секретар на НАТО, в случай че страните членки реализиран съглашение по този въпрос, сподели през днешния ден норвежкият министър председател Юнас Гар Стьоре, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Стьоре съобщи пред публицисти в Брюксел, че не е обсъждал въпроса със Столтенберг, само че изрази поддръжка за сънародника си.

„ Няколко негови сътрудници повдигнаха въпроса за допустимо удължение на периода на длъжността му, което е самопризнание за значимата работа, която Столтенберг свърши по време на мандата си “, сподели норвежкият министър председател пред националната осведомителна организация НТБ.

„ Ако в действителност измежду страните членки на НАТО има единодушие за удължаването и той желае това, Норвегия ще го поддържа “, посочи Стьоре.

" Не е невероятно ", отговори той, запитан дали предлагането може да бъде направено още през днешния ден.

През последните седмици се появиха догатки, че поради обстановката в Украйна Столтенберг може да остане отпред на НАТО още една година. Днес, преди изключителната среща на алианса в Брюксел, отдадена на войната, в. " Дагенс нерингслив " и норвежката телевизия Ти Ви 2 още веднъж оповестиха за тази опция, като се позоваха на неназован източник.

През февруари стана ясно, че след привършване на мандата му като общоприет секретар на Алианса, Столтенберг ще оглави Норвежката централна банка. Очакваше се той да заеме новия си пост на 1 декември 2022 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР